Νέα πρακτική των κουκουλοφόρων οι πυρπολισμοί και οι αρπαγές λεωφορείων – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέα πρακτική των κουκουλοφόρων οι πυρπολισμοί και οι αρπαγές λεωφορείων – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
Sooc

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Τέσσερα λεωφορεία έχουν μπει στο στόχαστρο κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια το τελευταίο δεκαήμερο με την Αστυνομία να «βλέπει» ένα νέο τρόπο κρούσης εξαιρετικά επικίνδυνο για τους επιβάτες και τους οδηγούς.

Δύο από τις επιθέσεις σε λεωφορεία στα Εξάρχεια έχουν γίνει γνωστές, ενώ υπάρχουν και δύο απόπειρες αρπαγής οχημάτων που δεν ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Οι κουκουλοφόροι κατεβάζουν οδηγούς και επιβάτες και στη συνέχεια εκτοξεύουν μολότοφ.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην οδό Στουρνάρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα υπήρχε ο οδηγός και περίπου 15 επιβάτες. Οι νεαροί δράστες στις 6.00 το πρωί τους κατέβασαν κάτω και στη συνέχεια άρχισαν να πετάνε μολότοφ στο εσωτερικό του προκαλώντας υλικές ζημιές. Ο οδηγός αφού πρώτα απομακρύνθηκε τρομοκρατημένος, κατόπιν επέστρεψε στο σημείο -όταν τα πράγματα είχαν ηρεμήσει- και απομάκρυνε ο ίδιος το λεωφορείο από τη Στουρνάρη που είχε μπλοκαριστεί λόγω του ότι το όχημα έκλεινε το δρόμο.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά από πορεία, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά σταμάτησε λεωφορείο στα Εξάρχεια, κατέβασε τον οδηγό και τους επιβάτες και παρέταξε το όχημα στην οδό Στουρνάρη. Κατόπιν, του έβαλαν φωτιά και το χρησιμοποίησαν ως «πύρινο» οδόφραγμα στα επεισόδια.

Την ίδια μέρα κουκουλοφόροι είχαν αρπάξει ακόμα δύο λεωφορεία στην ίδια περιοχή κατεβάζοντας κάτω τους οδηγούς. Άνδρες της ομάδας Δέλτα που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί επενέβησαν και πήραν πίσω τα ογκώδη οχήματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για την… επανάκτηση των λεωφορείων εκτυλίχθηκαν σκηνές από ταινία, καθώς έγινε πραγματική μάχη. Πιθανότατα οι δράστες να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία ως οδοφράγματα στα επεισόδια.

Τα απανωτά περιστατικά, πάντως, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στον ΟΑΣΑ. Το ευτύχημα είναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις οι κουκουλοφόροι δεν έχουν χτυπήσει οδηγό ή κάποιον από τους επιβάτες. Αυτό που κάνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να τους απειλούν λεκτικά ότι αν δεν κατέβουν γρήγορα θα καούν.

Δημοφιλή