Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα στο Χαλάνδρι

Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα στο Χαλάνδρι
eurokinissi

Αντάρτες πόλης που «στρατολογήθηκαν» από το Δεκέμβρη του 2008 και ύστερα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε χθες με στόχο υποκατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι.

Η ΕΛ.ΑΣ. για να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τη νέα γενιά τρομοκρατών προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις «ζυμώσεις» που γίνονται στο εγχώριο αντάρτικο πόλης και τις ανακατατάξεις που φέρνουν οι κατά καιρούς συλλήψεις αλλά και οι κατά καιρούς εξαφανίσεις κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας «έδειξαν», σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, νεαρό, ο οποίος ηλικιακά θα μπορούσε να βρίσκεται είτε στις «παρυφές» είτε στον «πυρήνα» αρκετών από τις γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το ερώτημα, ωστόσο, για την Αντιτρομοκρατική είναι το κατά πόσο το άτομο που άφησε χθες το σακίδιο-βόμβα παραμένει σε αυτές ή έχει συγκροτήσει μαζί με άλλους ασύλληπτους τρομοκράτες νέα οργάνωση. Πιθανό θεωρείται το σενάριο στο Χαλάνδρι να χτύπησαν άτομα που στρατολογήθηκαν από παλιά μέλη γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεδομένο θεωρούν άλλωστε οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ότι στις ένοπλες ομάδες υπάρχει «λειψανδρία» τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών συλλήψεων.

Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στο Χαλάνδρι στην κατασκευή της βόμβας, όπως και η εκρηκτική ύλη, θυμίζουν σε αρκετά σημεία βόμβες που είχε τοποθετήσει στο παρελθόν ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η βόμβα περιείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ζελατοδυναμίτιδα, συστοιχία μπαταριών, ρολόι και πυροκροτητές. Δεν εξερράγη ποτέ, ωστόσο, λόγω αστοχίας υλικού ή λάθους στη συνδεσμολογία.

Περιμένουν μέσα στο Δεκέμβρη χτύπημα

Μέσα στο Δεκέμβρη περιμένουν το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Οι δύο «πυρήνες» που φοβίζουν περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ. είναι η ασύλληπτη ομάδα Μαζιώτη και ο εξαφανισμένος Χριστόδουλος Ξηρός.

Αποτύπωμα του τελευταίου, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, είχε βρεθεί στο «τρομοπακέτο» με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας. Ο διοικητής δεν είχε ανοίξει το δέμα και έτσι σώθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο στόχος των τρομοκρατών θα είναι είτε αστυνομικός είτε δικαστικός. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένη επιφυλακή, ενώ τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία-στόχους έχουν ενταθεί σημαντικά.

Δημοφιλή