Ο Dario Cecchini, σεφ και τεμαχιστής κρέατος, έρχεται για μία βραδιά καλεσμένος στο Vezené

Dario Cecchini: Ένας «χασάπης» υψηλών προδιαγραφών, απόψε στην Αθήνα
cecchini

Ποιητής, φιλόσοφος, οραματιστής που αντιλαμβάνεται τη δουλειά του ως αποστολή να προστατεύσει την τέχνη που του παρέδωσαν οκτώ γενιές προγόνων μέσα από την οικογενειακή Antica Macelleria Cecchini, ο Dario Cecchini, έρχεται απόψε το βράδυ, στις 20:30, καλεσμένος από τον Ari Vezene, στο εστιατόριο του, για να προσφέρει ένα δείπνο γεμάτο χρώματα, γεύσεις και αφηγήσεις. Ο γνωστός postmodern «χασάπης» και σεφ από το Παντσάνο της Τοσκάνης, δημιουργεί σε κάθε του εμφάνιση και ένα ανατρεπτικό «θεατρικό» θέαμα αφού ο Ιταλός σεφ δεν διστάζει να συνοδεύσει την «τελετουργία» τεμαχισμού, αποστέωσης, μαγειρέματος, ακόμη και την ίδια τη σφαγή του ζώου, άλλοτε με απαγγελία αποσπασμάτων από τη Θεία Κωμωδία του Ντάντε, άλλοτε τραγουδώντας άριες ή με μουσική υπόκρουση από τους ΑC/DC, όλα στοιχεία μιας προσωπικής σημειολογίας που επικαλείται μια νέα, φρέσκια θεώρηση μιας πανάρχαιας κουλτούρας.

O Dario Cecchini επί τω έργω

Ο ίδιος είναι αναμένει με ανυπομονησία την αποψινή του εμφάνιση. «Η επίσκεψή μου στην Αθήνα, και μάλιστα έπειτα από πρόσκληση του φίλου μου Ari, ήταν όνειρο πολλών χρόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dario Cecchini με αφορμή το ταξίδι του στη χώρα μας. «Όχι μόνο γιατί μοιράζομαι μαζί του την ίδια ευαισθησία και αγάπη για τα «δώρα» που μας προσφέρει η φύση της Μεσογείου, αλλά γιατί πιστεύω ότι οι Ιταλοί και οι Έλληνες έχουμε πολλά κοινά στη διατροφική μας κουλτούρα, στοιχεία που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν, όχι από κάποια εμμονή στην παράδοση, αλλά γιατί έχουν άμεσο, θετικό αντίκτυπο στη ζωή σήμερα».

Είναι απολύτως επιτακτικό, σύμφωνα με τον Cecchini, να εξασφαλίζουμε ώστε τα ζώα που τόσο γενναιόδωρα μας χαρίζουν τροφή, να ζουν χαρούμενα και να πεθαίνουν με αξιοπρέπεια. Μόνο έτσι θα κάνουμε και τη διατροφή μας πιο υγιεινή, και τα πιάτα μας πιο πλούσια και γευστικά. Ο Cecchini είναι γνωστός για την ικανότητά του να δημιουργεί αξέχαστες εντυπώσεις. Στην Ελλάδα άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να απαγγείλει στίχους από τον αγαπημένο του Καβάφη.

Ο Dario Cecchini και ο Aris Vezene υπόσχονται να δώσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο-χάπενινγκ, σε αυθεντικό μεσογειακό κλίμα, που θα αποτελέσει εμπειρία, με τη συνοδεία και των Super Tuscan κρασιών του Κτήματος Tenuta Dell' Ornellaia. Μέρος των εσόδων από τη βραδιά αυτή θα διατεθεί από το Vezené στην ανθρωπιστική οργάνωση «Μπορούμε» για την υποστήριξη, μέσω σίτισης, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πάρτε μία γεύση από το μοναδικό σόου του Dario Cecchini στο 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας MAD:

Vezene: Βρασίδα 11, Αθήνα