ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/12/2014 10:35 EET | Updated 11/12/2014 11:09 EET

«Πρόκληση πολιτικής σύγχυσης» η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

SOOC

Με μια λακωνική ανακοίνωση «απαντά» η Χαριλάου Τρικούπη στο νέο κείμενο - παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και θα αντιταχθεί στην πρόκληση πολιτικής σύγχυσης και αβεβαιότητας τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλοι θα ανταποκριθούμε συνεπώς στο χρέος μας. Αρκεί να το θυμόμαστε και να το υπολογίζουμε σωστά».

Στο παρασκήνιο τώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο έσπευδαν να σχολιάσουν πως δεν αποτελεί έκπληξη η δήλωση του Γ.Παπανδρέου και η πρόθεσή του να κάνει κόμμα, αφού όλες του οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα έδειχναν προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκετοί μάλισταν «θύμιζαν» και τη στάση του κατά τις ευρωεκλογές του Μαϊου οπότε και κατέστηπλέον ξεκάθαρο πως έχει διαρρήξει τους δεσμούς του με το κόμμα.

«Θέμα» βέβαια αποτελεί το πόσα και ποια στελέχη θα τον ακολουθήσουν στο νέο εγχείρημα- εφόσον τεικά προλάβει ο Γ.Παπανδρέου να είναι έτοιμος μέχρι τις εθνικές κάλπες- καθώς πέρα από συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι ήδη γνωστό πως θα συμπορευθούν με τον τέως πρόεδρο του κόμματος υπάρχουν και αρκετά που δεν έχουν δηλώσει τις προθέσεις του ανοιχτά και έτσι ειδικότερα το προσεχές διάστημα αναμένεται να ασκηθούν σοβαρές πιέσεις.