Σαμαράς: Ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιους προκαλέσουν εκλογές

Σαμαράς: Ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιους προκαλέσουν εκλογές
sooc

Ευθεία προειδοποίηση προς το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας απήθυνε ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της προεδρικής εκλογής. «Ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιους προκαλέσουν εκλογές» ανέφερε κατά την ομιλία του. Όπως τόνισε, η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες θα σήμαινε «παράλυση» και «αβεβαιότητα» για τη χώρα ενώ όπως τόνισε «και η ίδια η κοινωνία δεν επιθυμεί εκλογές γιατί γνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα ματαίωνε τις θυσίες που έχει κάνει μέχρι τώρα».

«Εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος και πάμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο ο φόβος θα κυριαρχήσει στη χώρα, θα επικρατήσει ο λαϊκισμός και η χώρα δεν θα μπορέσει να σταθεί ειδικότερα εάν κάποιοι κάνουν αυτά που λένε» προειδοποίησε κατ' επανάληψη ο κ.Σαμαράς.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως αυτό που πραγματικά υπόσχεται είναι «δάκρυα και αίμα» ενώ σημείωσε πως μια πιθανή ανάδειξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία θα είναι και συνώνυμο της καταστροφής.

Το δίλημμα δε όπως το περιέγραψε ο ο Πρωθυπουργός, είναι εάν θα επιτραπεί στη χώρα «να φύγει» μπροστά ή εάν θα συνεχίσει δέσμια των ίδιων προβλημάτων και επανέλαβε ότι σημείωσε εκλογές σημαίνουν «κόλαση» για τον τόπο.

Ειδικότερα αναφορικά με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, έκανε λόγο για μία εξαιρετική επιλογή που κάποιοι «προσπαθούν να την αποδυναμώσουν κάνοντας λόγο για άλλον υποψήφιο κατά την τρίτη ψηφοφορία. Εμείς δεν παίζουμε τους θεσμούς. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη ψηφοφορία.».

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε ακόμη στις επιτυχίες της χώρας κατά τα δύο τελευταία χρόνια, επιτυχίες που όπως τόνισε αναγνωρίζουν και οι δανειστές αλλά κάποιοι προσπαθούν να τις ματαιώσουν. «Δεν πρόκειται να τους περάσει. Τρία είναι τα όπλα μας: η επιτυχία μας, η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και η ευθύνη» είπε και σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ανατροπής των επιτυχιών που έχουν γίνει στην Ελλάδα και βρίσκεται σε γραμμή σύγκρουσης με την Ευρώπη», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των αγορών τη λέξη ''Grexit''».

Βέβαια σημείωσε πως «παρά τα τεράστια άλματα των ετών αυτών...υπήρχε ανησυχία μήπως η χώρα συρθεί σε εκλογές» και τόνισε πως το τοπίο έπρεπε να ξεκαθαρίσει. «Το νέφος της ανασφάλειας έδινε αφορμή στους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν μπορούμε να κάνουμε...έπρεπε να καθαρίσουμε το τοπίο» ανέφερε σχετικά με την επιλογή επίσπευσης των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής.

Δημοφιλή