ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/12/2014 08:21 EET | Updated 11/12/2014 12:12 EET

Δεν θα μετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Εurokinissi

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος κάνει γνωστή, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Κύριε Πρόεδρε», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, «σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση».

Όπως εξάλλου τονίζει ο κ. Τσίπρας, «επί της ουσίας, για τη σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση σ' αυτή τη φάση και εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχουμε τοποθετηθεί -από του βήματος της Βουλής- στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015».

Κριτική από το Ποτάμι

Ως «απαράδεκτη και ακατανόητη», χαρακτηρίζει το Ποτάμι την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος αφενός, «διότι περιφρονεί την ύψιστη νομοθετική διαδικασία» και αφετέρου «γιατί μια πολιτική δύναμη που διεκδικεί την εξουσία θα πρέπει να αντιλαμβάνεται, ότι η διατήρηση των διατάξεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, τη βουλευτική ασυλία, τον διορισμό των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών καθώς και τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δυσκολεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης».

«Το Ποτάμι», σημειώνει σχετική ανακοίνωση, «έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο παραπομπής της αναθεώρησης του Συντάγματος στις καλένδες» επισημαίνοντας, ότι «η σημερινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα».

Sponsored Post