ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2014 09:05 EET | Updated 12/12/2014 09:43 EET

Η ΟΛΑ πίσω από το χτύπημα- Ποια είναι η ΟΛΑ- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για χτύπημα με ρουκέτα

Eurokinissi

«Μίλησαν» τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό και έδειξαν την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι τρομοκράτες που γάζωσαν το πρωί το κτίριο της οδού Κηφισίας χρησιμοποίησαν τα ίδια όπλα με τους δράστες που είχαν επιτεθεί στην οικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Τότε, μία από τις σφαίρες είχε πετύχει το παιδικό δωμάτιο της κόρης του Γερμανού διπλωμάτη, που λίγους μήνες μετά αποχώρησε οριστικά από τη χώρα μας.

Μία απίστευτη λεπτομέρεια που δείχνει ότι οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι για όλα αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές στην HuffPost Greece. Στο σημείο όπου σταμάτησαν οι δύο ένοπλοι και άρχισαν να "γαζώνουν" την πρεσβεία βρίσκεται διόροφο γυμναστήριο, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόκειται για σημείο πάνω στην λεωφόρο Κηφισίας, ακριβώς απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία. Την ώρα δηλαδή που οι τρομοκράτες έριχναν "βροχή" πυροβολισμών μπορεί να υπήρχαν άτομα που ακριβώς δίπλα έκαναν γυμναστική.

Το γυμναστήριο, το οποίο άνοιξε πριν από περίπου δύο μήνες, έχει μεγάλες τζαμαρίες και έτσι τα άτομα που κάνουν γυμναστική έχουν άπλετο οπτικό πεδίο προς το δρόμο. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνει καταθέσεις από άτομα που βρισκούντουσαν την ώρα της επίθεσης εκεί.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε χτυπήσει, επίσης, με ρουκέτα έναν ακόμα γερμανικού ενδιαφέροντος στόχο: τις εγκαταστάσεις της MercedesBenz, στη Βαρυμπόμπη. Η συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να έγινε στις 11 μ.μ. της Κυριακής 12 Ιανουαρίου του 2014 και αρχικά δεν είχε γίνει αντιληπτή από τους εργαζομένους στην εταιρεία ή την Αστυνομία.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει με 19σελιδη προκήρυξη - μανιφέστο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Οι ύποπτοι

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει λίστα με υπόπτους συμμετοχής στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει την οργάνωση αυτή με άτομα που συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα και το Νίκο Μαζιώτη. Ο ίδιος ο Μαζιώτης σε κείμενο του που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2014 αρνήθηκε τη σχέση του με την ΟΛΑ χωρίς, ωστόσο, να πείθει αρκετούς από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να διαθέτει στο οπλοστάσιό της ρουκέτα που εκτιμάται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέο τρομοκρατικό χτύπημα το επόμενο διάστημα.

Sponsored Post