Παρέμβαση Γιούνκερ: Να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα

Παρέμβαση Γιούνκερ: Να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα
sooc

Την προειδοποίηση να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο EuObserver. Ο κ. Γιούνκερ με παρέμβασή του μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή έκρινε ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν «γνώριμα πρόσωπα» στην ηγεσία της χώρας. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που αποκάλεσε «ακραίες δυνάμεις» ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Θα ήθελα στην Ελλάδα να κυβερνούν πολιτικοί που θα έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα προτιμούσα να δω να εμφανίζονται οικεία πρόσωπα» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ είπε «Γνώριμα πρόσωπα, είναι γνώριμα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας για το τι μπορεί να εννοεί». Ερωτηθείς ωστόσο κατά πόσο έχει αλλάξει η πολιτική της Επιτροπής όσον αφορά τη θεσμική ουδετερότητα που οφείλει να τηρεί στα εσωτερικά των κρατών- μελών, ο κ. Σχοινάς είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε παραπάνω πέρα από την ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης για την εκλογή Προέδρου στην Ελλάδα.

Δημοφιλή