Το Ισραήλ κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αρχή για την επίθεση στην πρεσβεία

Ευθύνες στην Παλαιστινιακή Αρχή αποδίδει το Ισραήλ για την επίθεση στην πρεσβεία
Eurokinissi

Την Παλαιστινιακή Αρχή και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε για τη σημερινή επίθεση κατά της πρεσβείας στην Αθήνα το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Haaretz, ο Εμάνουελ Ναχσόν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, προέβη στην εξής δήλωση: «η επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα αποτελεί άλλον έναν σύνδεσμο στην αλυσίδα βίαιων ενεργειών που έχουν προκύψει από την υποκίνηση εναντίον του Ισραήλ η οποία διαδίδεται στον κόσμο από τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής και φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτή την εν εξελίξει υποκίνηση, η οποία έχει τέτοια αποτελέσματα. Το Ισραήλ ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές για τη στενή συνεργασία πάνω στη διερεύνηση του περιστατικού, και ελπίζουμε ότι οι αυτουργοί θα συλληφθούν και τιμωρηθούν».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα δύο κρανοφόροι που επέβαιναν πιθανότατα σε δύο μοτοσικλέτες προσέγγισαν την πρεσβεία του Ισραήλ από την οδό Σώκου, έκοψαν ταχύτητα και στη συνέχεια γάζωσαν το κτίριο ενώ η όλη επίθεση διήρκησε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Από τις σφαίρες τρύπησαν τοίχοι και έσπασαν τζάμια, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός.

Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 54 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών από καλάσνικοφ και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τα ίδια όπλα με τους δράστες που είχαν επιτεθεί στην οικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι – γεγονός το οποίο υποδεικνύει την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Δημοφιλή