Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφία καυσίμων: Το κόλπο με τις αντλίες. Τι καταγγέλει η αντιπεριφερειάρχης Κυπριανίδου

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφία καυσίμων: Το κόλπο με τις αντλίες. Τι καταγγέλει η αντιπεριφερειάρχης Κυπριανίδου
Eurokinissi

«Πειραγμένη» αντλία είχαν εντοπίσει οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ιδομενέως στο Ίλιον, όπου δέχθηκαν χθες το απόγευμα μαφιόζικη επίθεση.

Οι ελεγκτές είχαν μεταβεί την περασμένη Τρίτη στο συγκεκριμένο βενζινάδικο και διαπίστωσαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Huff Post Greece, ότι σε αντλία είχε τοποθετηθεί παρεμβατικός μηχανισμός που σταματούσε και ξεκινούσε με ένα πάτημα τη ροή των καυσίμων.

Το αποτέλεσμα ήταν ο υπάλληλος να φαίνεται ότι βάζει καύσιμα στον πελάτη αλλά ουσιαστικά να βάζει αέρα. Το ίδιο κόλπο έχει διαπιστωθεί ότι κάνουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν εγγράφως –όπως προβλέπει η διαδικασία- το υπουργείο Ανάπτυξης ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα κατά τον έλεγχο εισροών-εκροών και επανήλθαν χθες στο πρατήριο για τη βεβαίωση της παράβασης.

Αυτό που δεν περίμεναν οι τρεις ελεγκτές είναι ότι θα γίνουν στόχος οργανωμένης ενέδρας. Δύο εύσωμοι άνδρες που φορούσαν γυαλιά ηλίου τους περίμεναν έξω από το πρατήριο και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν άγρια. Οι δύο από τους ελεγκτές φορούσαν γυαλιά μυωπίας που από τις γροθιές έσπασαν προκαλώντας τους τραύματα.

«Είναι φανερό ότι επρόκειτο για ενέδρα. Περίμεναν τους υπαλλήλους και τους επιτέθηκαν. Ο ένας έκανε ράμματα στο φρύδι, καθώς κόπηκε από τα γυαλιά μυωπίας που έσπασαν από τις γροθιές. Την ώρα της επίθεσης στο εσωτερικό του πρατηρίου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοί του, οι οποίοι δεν παρενέβησαν. Ότι υπάρχει μαφία στα καύσιμα είναι γνωστό. Εμάς, ωστόσο, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν τέτοιου είδους μαφιόζικες επιθέσεις. Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους», λέει στην Huff Post Greece η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ερμιόνη Κυπριανίδου.

Τα θύματα, τα οποία θα υποβληθούν σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση, κατέθεσαν μήνυση στο τοπικό Α.Τ. κατ’ αγνώστων, ενώ ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για συνέργεια.

Υπήρξαν, μάλιστα, καταγγελίες ότι το περιπολικό της Άμεσης Δράσης άργησε να φτάσει στο σημείο με την Αστυνομία να απαντά ότι η καθυστέρηση (35 λεπτά) οφείλεται στη θεομηνία που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Ο έλεγχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στο συγκεκριμένο βενζινάδικο έγινε ύστερα από καταγγελία πολίτη προ ημερών στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Είχε απασχολήσει ξανά- Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο ίδιο πρατήριο τον Αύγουστο του 2014 είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης για «μη γνωστοποίηση της λιανικής τιμής καυσίμου στην Διεύθυνση Παρατηρητηρίου Τιμών-Τιμοληψιών, με έναν από τους προβλεπόμενους τρόπους για τα πωλούμενα είδη: αμόλυβδη 95’ και πετρέλαιο κίνησης».

Από χθες η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους υπόπτους της επίθεσης στο Ίλιον σε κύκλους ατόμων που σχετίζονται με τη μαφία καυσίμων στη δυτική Αττική. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν το συγκεκριμένο περιστατικό με άλλα ανάλογα που έχουν γίνει στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς.

Δημοφιλή