ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2014 18:22 EET | Updated 12/12/2014 19:52 EET

ΗΠΑ: Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά μαθητών έξω από σχολείο στο Όρεγκον

ASSOCIATED PRESS
Police investigate the scene of an apartment complex where authorities say two officers were shot leading to a neighborhood search for the suspected gunman, Friday, Dec. 12, 2014, in Decatur, Ga. DeKalb County police Capt. Stephen Fore says both officers suffered what are believed to be non-life threatening injuries. Dozens of police cars swarmed the DeKalb County neighborhood, where several roads were closed after the Friday morning gunfire near Interstate 285. DeKalb County Schools spokesman Quinn Hudson said shortly before 9 a.m. that four nearby schools were on lockdown. (AP Photo/David Goldman)

Ένας ένοπλος τραυμάτισε δύο αγόρια και ένα κορίτσι έξω από σχολείο στο Όρεγκον , σε περιστατικό το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με συμμορίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Πόρτλαντ.

Τα θύματα της επίθεσης θεωρείται ότι είναι μαθητές του Rosemary Anderson High School, το οποίο λειτουργεί με περίπου 190 παιδιά.

Και τα τρία άτομα είχαν τις αισθήσεις τους όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε στέλεχος της αστυνομίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε γωνία έξω από το σχολείο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και τα τρία θύματα της επίθεσης έτρεξαν στο σχολείο για να ζητήσουν βοήθεια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν είναι γνωστό αν ο ένοπλος ενήργησε μόνος του ή σε συνεργασία με άλλα άτομα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες υποδεικνύουν πως το περιστατικό είχε να κάνει με συμμορίες.

Το εν λόγω σχολείο εξειδικεύεται σε μαθητές «σε ρίσκο» οι οποίοι είχαν αποβληθεί ή σταματήσει την παρακολούθηση μαθημάτων, είναι άστεγοι ή γονείς.

Σημειώνεται πως άλλο ένα περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου στο Reynolds High School στο Τράουτντεϊλ, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά του Πόρτλαντ, κατά το οποίο είχε σκοτωθεί ο 14χρονος Εμίλιο Χόφμαν από τα πυρά του 15χρονου Τζάρεντ Πάτζετ, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με ανάλυση από δύο οργανώσεις κατά της ένοπλης βίας, μέσα στα δύο χρόνια τα οποία έχουν μεσολαβήσει από το μακελειό στο Σάντι Χουκ στο Νιουτάουν,έχουν λάβει χώρα 95 περιστατικά σε σχολεία και campus κολεγίων.

Όπως υποδεικνύει η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από τις οργανώσεις Everytown for Gun Safety και Moms Demand Action for Gun Sense in America, ο μέσος όρος των επιθέσεων αντιστοιχεί σε ένα περιστατικό ανά εβδομάδα. Έχουν σκοτωθεί 45 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 78.

(Με πληροφορίες από Associated Press)