ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2014 11:02 EET | Updated 12/12/2014 11:02 EET

Λιού Σιαομπό: "Μην ξεχνάτε τους φυλακισμένους αντιφρονούντες"

ASSOCIATED PRESS
Exile Tibetans take refreshments at a parking lot where a portrait of imprisoned democracy activist Liu Xiaobo is displayed, in Dharmsala, India, Friday, Dec. 10, 2010. China tightened a wide-ranging clampdown on dissidents and blocked some news websites Friday, hours ahead of the awarding of the Nobel Peace Prize to Liu. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

Ο φυλακισμένος Κινέζος ακτιβιστής Λιού Σιαομπό που έχει κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης κατάφερε να στείλει ένα σπάνιο μήνυμα σε έναν φίλο του που ζει εκτός Κίνας, στο οποίο λέει ότι είναι καλά, όμως καλεί τον κόσμο να μην ξεχνά τους ανθρώπους όπως αυτός, που είναι φυλακισμένοι.

Ο συγγραφέας Λιάο Γιγού, που ζει στη Γερμανία, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook αργά χθες Πέμπτη ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Λιού την Τρίτη «μέσω μυστικών επαφών».

«Είμαι καλά. Εδώ στη φυλακή μπορώ συνεχώς να διαβάζω και να σκέφτομαι. Καθώς μελετώ πλέον είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι δεν έχω προσωπικούς εχθρούς», έγραψε ο Λιού στο μήνυμά του το οποίο ο Λιάο ανήρτησε στο Facebook.

«Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει προσοχή σε άλλα θύματα που δεν είναι διάσημα ή δεν είναι καν γνωστά!», πρόσθεσε ο Κινέζος αντιφρονών.

Ο Λιάο είπε ότι η πηγή του μηνύματος είναι αξιόπιστη, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει ποια είναι.

Ο Λιού Σιαομπό, 58 ετών, διανοούμενος και διαφωνών που συνελήφθη το 2008, εκτίει από το 2009 ποινή κάθειρξης 11 ετών για «ανατρεπτική δραστηριότητα», αφού συμμετείχε στη σύνταξη της Χάρτας 08, ενός κειμένου που καλεί για τον εκδημοκρατισμό της Κίνας.

Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2010.

Η σύζυγός του Λιού Σιά παραμένει υπό κατ' οίκον περιορισμό στο Πεκίνο εδώ και τρία χρόνια και επιτηρείται 24 ώρες το 24ωρο, παρόλο που δεν αντιμετωπίζει καμιά επίσημη κατηγορία.

Sponsored Post