Παρουσία αστυνομικών χτύπησαν οι τρομοκράτες στην πρεσβεία του Ισραήλ

Παρουσία αστυνομικών χτύπησαν οι τρομοκράτες στην πρεσβεία του Ισραήλ

Στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, στην ισραηλινή πρεσβεία, χτύπησαν τα ξημερώματα τρομοκράτες, οι οποίοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο παρουσία αστυνομικών.

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα δύο κρανοφόροι που επέβαιναν πιθανότατα σε δύο μοτοσικλέτες προσέγγισαν την πρεσβεία του Ισραήλ από την οδό Σώκου, έκοψαν ταχύτητα και στη συνέχεια γάζωσαν το κτίριο ενώ η όλη επίθεση διήρκησε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Από τις σφαίρες έχουν τρυπήσει τοίχοι, έχουν σπάσει τζάμια, ενώ δεν έχει υπάρξει τραυματισμός.

Στο σημείο έχουν βρεθεί τουλάχιστον 54 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών από καλάσνικοφ και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη τρομοκρατική επίθεση και εάν αποτελεί «όπλο-σφραγίδα» κάποιας ένοπλης ομάδας. Αστυνομική πηγή τονίζει πως οι δράστες πρέπει να έφεραν ο καθένας από ένα καλάσνικοφ καθώς «Μόνο έτσι εξηγείται ότι έριξαν περίπου 60 πυροβολισμούς μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα Περιμένουμε, ωστόσο, τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να είμαστε σίγουροι».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν την πρεσβεία παρότι υπάρχει στο σημείο και συγκεκριμένα στην οδό Σώκου 24ωρη στατική αστυνομική δύναμη. Εκτός, όμως, από αυτό το κτίριο φρουρείται από περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και από ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

Το χτύπημα ήταν καλά οργανωμένο, οι δράστες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και έτσι κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι ενώ πηγές αναφέρουν πως η ομάδα υποστήριξης των οπλοφόρων ήταν τριμελής.

Επίθεση-«καρμπόν» είχε γίνει ακριβώς ένα χρόνο πριν με στόχο την οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα στο Χαλάνδρι. Τότε οι τρομοκράτες είχαν «γαζώσει» και πάλι το κτίριο με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα η μία από τις σφαίρες είχε μπει στο παιδικό δωμάτιο της κόρης του πρέσβη. Το χτύπημα εκείνο είχε γίνει αφορμή για να αποχωρήσει από τη χώρα λίγους μήνες μετά ο διπλωμάτης. Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

Δημοφιλή