ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2014 05:39 EET | Updated 12/12/2014 09:10 EET

Σοφία Βούλτεψη: Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία

sooc

«Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Όπως τόνισε «Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να διασφαλίσει την προστασία όλων των Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ, η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή».

Όπως τονίζεται, οι αστυνοικές αρχές από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικο ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. «Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό» ενώ η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως «η απομόνωση της τρομοκρατίας είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις», ενώ επισημαίνει ότι «ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν υπηρετείται από αυτόκλητους τιμωρούς».

Τέλος το Ποτάμι σημειώνει πως «είναι πολύ περίεργη και ύποπτη η χρονική στιγμή της επίθεσης που συμπίπτει με τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου να διασφαλίσουν την ενεργειακή τους συνεργασία με το Ισραήλ».