Πάνω από τα όρια συναγερμού παραμένει η στάθμη του Έβρου

Πάνω από τα όρια συναγερμού παραμένει η στάθμη του Έβρου
Eurokinissi

Σταθερή παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με κάποιες τάσεις βελτίωσης. Όλη τη νύχτα στο Ορμένιο οχήματα επιχειρούσαν να ενισχύσουν το πρόχειρο ανάχωμα για να προστατεύσουν τα σπίτια του χωριού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 σπίτια πλημμύρισαν αλλά και πολλές αυλές. Αστυνομία, στρατός, πυροσβεστική, φορείς αλλά και ιδιώτες στη 'μάχη'.

Ευτυχώς τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και δεν δυσχέραιναν κι άλλο την όλη κατάσταση. Τα νερά, ωστόσο, έφτασαν και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν τα χειρότερα, κατασκευάστηκε σε κάποια σημεία ένα πρόχειρο ανάχωμα 1 - 1,5 μέτρου προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία των υδάτων.

Εν τω μεταξύ χρειάστηκε προληπτικά να εκκενωθούν και κάποια σπίτια στη Μάνδρα.

Η στάθμη των υδάτων πάντως παραμένει πάνω από τα όρια συναγερμού. Οι πρώτες πρωινές μετρήσεις έδειξαν 6,30 μ. στο Πύθιο με όριο συναγεργού τα 5,70 μ. και 6,90 μ. στο Πέταλο με όριο συναγερμού στα 6,00 μ. Ο όγκος των υδάτων που "κατεβαίνει" είναι μεγάλος και η ροή αυξημένη, γεγονός που κρίνεται ανησυχητικό. Πλημμυρίζει ο κάμπος του Τυχερού αλλά και της Γεμιστής.

Πηγή: e-evros.gr

Δημοφιλή