ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2014 14:06 EET | Updated 13/12/2014 14:58 EET

Δώδεκα εργαζόμενοι σε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης νεκροί σε επίθεση των Αφγανών Ταλιμπάν

WAKIL KOHSAR via Getty Images
Φωτογραφία Αρχείου

Ταλιμπάν σκότωσαν 12 άτομα που εργάζονταν σε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης στη νότια Χελμάντ, σύμφωνα με την αφγανική αστυνομία.

Νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο ενός αξιωματούχου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Καμπούλ. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών κοντά στην κύρια βάση των διεθνών δυνάμεων, βόρεια της Καμπούλ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα περιστατικά έλαβαν χώρα εν μέσω ανόδου της βίας από πλευράς των Ταλιμπάν, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πλησιάζουν στο τέλος της αποστολής τους στο Αφγανιστάν.

Η πλειονότητα των ξένων δυνάμεων πρόκειται να φύγουν από τη χώρα μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες, αν και περίπου 12.000 στρατιώτες θα παραμείνουν σε ρόλους εκπαιδευτών και συμβούλων στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα εχθρικής επίθεσης κοντά στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ. Δεν έγινε γνωστή η εθνικότητα των στρατιωτών.

Πρόκειται για τους πρώτους ξένους στρατιώτες που σκοτώνονται αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό του έτους στους 65- 50 εκ των οποίων από τις ΗΠΑ.

Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο

Ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε αφγανούς στρατιώτες στην πρωτεύουσα της χώρας Καμπούλ καταστράφηκε σήμερα από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε βομβιστής καμικάζι, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αναφορά σε θύματα από την τελευταία αυτή επίθεση που σημειώνεται εντός και στα πέριξ της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνονται τα συντρίμμια του λεωφορείου στα δυτικά της πόλης. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στρατηγός Ζαχίρ Αζίμι δήλωσε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post