Από 2,8% έως 3,6% το πρoβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις

Από 2,8% έως 3,6% το πρoβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις
sooc

Στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9% και ΚΚΕ 5,8%. Οι ΑΝ.ΕΛ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν 2,7% δηλαδή να μην περνούν το «κατώφλι» της Βουλής ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μετρηθεί στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Επίσης το 57,8% ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ να ψηφιστεί Πρόεδρος από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές ζητεί το 36,5% των ερωτηθέντων. Στην ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% απαντά «όχι» και το 33,6% «ναι». Ωστόσο, το 61,1% εκτιμά πως μάλλον δεν εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή τη δημοσκόπηση «μετριέται» για πρώτη φορά και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας ο οποίος συγκεντρώνει 64,1% θετικές και μάλλον θετικές ψήφους ενώ για το 54,5% των ερωτηθέντων είναι κατάλληλο πρόσωπο για το αξιώμα.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,64%, η ΝΔ 24% και ακολουθούν: με 5,6% η Χρυσή Αυγή, με 5% το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ με 4,4%, το Ποτάμι με 4,1% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2,9% και βρίσκονται στο μετέχμιο για να μπορέσουν να εισέλθουν στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται ξεχωριστά στις μετρήσεις ούτε αυτής της δημοσκόπησης.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α.Σαμαράς παρεμένει πρώτος με 37% αλλά πλέον πολύ κοντά με 36% είναι και ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ο νυν πρωθυπουργός εκτιμάται πως μπορεί να κλείσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σε ποσοστό 36% έναντι 22% για τον κ,.Τσίπρα.

Δημοφιλή