Επιχείρηση πειθούς από Δήμα και Σαμαρά
eurokinissi

Με μια σειρά δημοσίων εμφανίσεων ανάμεσα στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες ο Σταυρός Δήμας θα επιχειρήσει να πείσει τους αναποφάσιστους κυρίως βουλευτές να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήδη τις προηγούμενες 48 ώρες ο κ. Δήμας δεν δίστασε να σηκώσει το τηλέφωνο για να συνομιλήσει με σχεδόν όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, ακόμα και αυτούς που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα τον ψηφίσουν.

Η αρχή έγινε με τους περίπου δέκα ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι τάχθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή υπέρ της υποψηφιότητας του, τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.

Στο μικροσκόπιο ωστόσο μπαίνουν εκείνοι οι βουλευτές που εμφανίζονται αναποφάσιστοι και όσοι κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι στην πρώτη ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης να καταγράφει μια δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα και να ξεπεραστεί αν είναι δυνατόν το ψυχολογικό φράγμα των 170 βουλευτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση της "επιχείρησης πειθούς" δηλαδή, συμμετέχει ενεργά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν να έχει συνομιλήσει με αρκετούς βουλευτές, ενώ στο παρασκήνιο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικράτειας Δημήτρης Σταμάτης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Κώστας Μπούρας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Μάκης Βορίδης.

Το βάρος πέφτει στην προσπάθεια προσέγγισης βουλευτών των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, αφού χωρίς τις ψήφους βουλευτών από τα δυο αυτά κόμματα, με μαθηματική ακρίβεια δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των 180 βουλευτών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρα στο άρθρο του στην Real News, ο οποίος απευθύνει εμμέσως πρόσκληση προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι "όσοι μέχρι πριν ένα χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πως μπορούν σήμερα να στηρίξουν μια εξέλιξη αντιευρωπαϊκή;

Όσοι υπερθεμάτιζαν για την "υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων" και την "ασφάλεια του πολίτη", πως μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις "συνιστώσες" που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την "ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών" στην Ελλάδα και σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των "μπαχαλάκηδων";

Δημοφιλή