Εισηγητική έκθεση προς το Εναίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προβλέπει νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ώστε να εξοικονομηθούν εκατ. ευρώ.
Οι μειώσεις αναμένεται να είναι της τάξης του 7-8%.
Την αποκάλυψη έκανε το Μέγκα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ένα μικρό παράθυρο που μπορεί να μοιράσει το κόστος και τελικά οι μειώσεις να είναι μικρότερες.
Πρόκειται για 2 κατηγορίες εσόδων που δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση: Το αμοιβαίο κεφάλαιο ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τα οποία υπολογίζεται ότι αν ενταχθούν, θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένονται οι αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων. Νέες μειώσεις δεν αποκλύονται καθώς ο νόμος του 2012 περιλαμβάνει ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων.