Φορτσάκης εναντίον κυβέρνησης: Ζητά πίσω τους Διοικητικούς και τις καθαρίστριες

Φορτσάκης εναντίον κυβέρνησης: Ζητά πίσω τους Διοικητικούς και τις καθαρίστριες
eurokinissi

Να μεταταχθούν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που ήταν σε διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ζήτησε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, που τις προηγούμενες ημέρες ενσάρκωνε το δόγμα νόμου και τάξης στα πανεπιστήμια, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου με ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Μίλησε αναλυτικά για τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όχι μόνο όσον αφορά την καθαριότητα αλλά και στη λειτουργία του ιδρύματος και κυρίως των πιο περιζήτητων σχολών.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για τα πανεπιστήμια έχει μειωθεί κατά 80% τα 4 τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ζήτησε επιτακτικά να επιστρέψουν στο ΕΚΠΑ οι 399 διαθέσιμοι διοικητικοί υπάλληλοι, χωρίς τους οποίους το ίδρυμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει, ειδικά εφέτος που λόγω των μεταγγραφών έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των φοιτητών.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στις σχολές μεγάλης ζήτησης που έχουν εργαστηριακά μαθήματα, στα οποία οι φοιτητές, κυριολεκτικά δεν χωράνε.

Ο κ Φορτσάκης έφερε το παράδειγμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου οι μετεγγραφές υπερδιπλασίασαν τον αριθμό των πρωτοετών: «Στην Ιατρική Σχολή, οι φοιτητές θα κάνουν μήνες να πιάσουν στηθοσκόπιο» δήλωσε.

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός της Πρυτανείας, με τον Πρύτανη και τους Συγκλητικούς να πιάνονται χέρι χέρι, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.

Ανακούφιση ένιωσαν οι καθαρίστριες, οι οποίες όμως αναρωτήθηκαν γιατί ο κύριος Φορτσάκης δεν είχε ζητήσει να μεταταχθούν νωρίτερα, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα έληξε η περίοδος που ήταν σε διαθεσιμότητα. Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, αν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα με την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πολύ οξύ, με τους φοιτητές να καταγγέλουν πως στις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν ακόμα και ψόφιοι αρουραίοι.

Δημοφιλή