Ποτέ ξανά χωρίς προφυλακτικό

Ποτέ ξανά χωρίς προφυλακτικό
public health campaign
public health campaign
seattle 255/500px

Άλλη μια μάχη έχασαν οι πορνοστάρ από το εφετείο στην Καλιφόρνια το οποίο τους υποχρεώνει να γυρίζουν τις σκηνές των ταινιών τους φορώντας προφυλακτικό.

Οι δικαστές βασίστηκαν στο νόμο “Μέτρο B”που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2012 και σχεδιάστηκε για να “μειωθεί το ποσοστό των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών”.

Η "κοιλάδα του πορνό", η San Fernando Valley , πλήττεται καθώς έπειτα από τη θέσπιση του μέτρου που επιβάλει τη χρήση προφυλακτικού στις ερωτικές ταινίες, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στην παραγωγή.

Το 2004 όταν πέντε ηθοποιοί διαγνώστηκαν με τον ιό του AIDS, είχε δοθεί η εντολή να διακοπούν τα γυρίσματα για ένα μήνα και στη συνέχεια να γίνεται χρήση προφυλακτικού. Όμως, οι πωλήσεις έπεσαν δραματικά, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να επανέλθουν στο αρχικό… ελεύθερο αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο μοτίβο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ερωτικός κινηματογράφος σημειώνει έσοδα ύψους 11 δισ. δολαρίων και δημιουργεί περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε ηθοποιούς, τεχνικούς, μακιγιέρ.

Η κοιλάδα του San Fernando έγινε το κέντρο της βιομηχανίας πορνό τη δεκαετία του ΄70. Αποκαλείται επίσης και « San Fernando » («κοιλάδα της σιλικόνης»), λόγω των στηθών με σιλικόνη που διαθέτουν οι περισσότερες από τις πρωταγωνίστριες των ταινιών αυτών.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο ( Les acteurs de porno de Californie doivent porter un préservatif, confirme un tribunal) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post FR".

Δημοφιλή