ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2014 12:34 EET | Updated 16/12/2014 12:35 EET

Συντετριμμένη δηλώνει η Μαλάλα για την επίθεση στο Πακιστάν

Nigel Waldron via Getty Images
Nigel Waldron/WireImage

Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, στην οποία απονεμήθηκε, από κοινού με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές της να προωθήσει την παιδεία στη χώρα της, δήλωσε ότι είναι συντετριμμένη από την επίθεση σε σχολείο στην Πεσάβαρ, στο Πακιστάν όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 132 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ», ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει σήμερα στην κεντρική Αγγλία.

«Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, οι προσπάθειες των οποίων να αντιμετωπιστεί αυτό το φρικτό γεγονός είναι αξιέπαινες», επισήμανε η ίδια.

«Και εγώ, όπως κι εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, θρηνώ αυτά τα παιδιά, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου—αλλά δεν θα νικηθούμε, ποτέ», τόνισε ακόμη η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)