Ρέντσι: Ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη

Ρέντσι: Ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη
Renzi in Senato
Renzi in Senato
Palazzochigi/Flickr

«Πρέπει να ερμηνεύσουμε την φάση που έχει ξεκινήσει ως μοναδική ευκαιρία: Ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ρώμης αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης και την ολοκλήρωση του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι» είπε και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να μετατρέψει και πάλι την εξωτερική της πολιτική σε ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ξεκάθαρη, δική της ταυτότητα και μια νέα πολιτική επενδύσεων. Απαιτείται να σταματήσουμε να δίνουμε περισσότερο βάρος στα μηδέν κόμμα κάτι, στο μάθημα που πρέπει να διαβάσουμε σπίτι και στη λιτότητα, απ' ό,τι στην υγεία των παιδιών μας».

Κατά την άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού «η Κομισιόν πρέπει να ασκήσει και πάλι πολιτική, διότι, προσφάτως, αυτό δεν συνέβη» ενώ πρόσθεσε ότι «στην όλη αντιπαράθεση η οποία αναπτύσσεται στην Ευρώπη, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν γίνει πολλά και κάποιοι άλλοι ότι δεν έγινε τίποτα. Όλοι όμως είναι πεπεισμένοι ότι η Ένωση, τώρα, έκανε μια επιλογή πολιτικού χαρακτήρα. Μπορεί να μην είναι αρκετή -αυτό θα εξαρτηθεί από τον Γιούνκερ -αλλά η πολιτική πρέπει να ασκήσει το επάγγελμά της και όχι να αφήσει την Ευρώπη στα χέρια των τεχνοκρατών».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δημοφιλή