Θεσμική εκτροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Στουρνάρα. Ανοιχτό ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτησή του

Θεσμική εκτροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Στουρνάρα. Ανοιχτό ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτησή του
Sooc

Επανέρχεται με δριμύτητα η Κουμουνδούρου στο θέμα των δηλώσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτιμώντας πως λειτούργησε προβοκατόρικα και εν τέλει σε βάρος του τραπεζικού συστήματος. «Συνιστούν θεσμική εκτροπή για την οποία κρίνεται ο ίδιος και οι ευθύνες που έχει είναι προσωπικές και βαρύτατες». Ερωτηθείς μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης- κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα παραίτησης του Γιάννη Στουρνάρα απάντησε: «Όλες οι κινήσεις εκτιμώνται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή του Γιάννη Στουρνάρα ως απαραίτητο «δομικό υλικό» στην αρχιτεκτονική του χάους και της καταστροφολογίας που έχει επιλέξει να δομήσει ο πρωθυπουργός, εν οψει των εθνικών εκλογών. «Στο χορό μπήκε και ο κ.Στουρνάρας με δηλώσεις που κινούνται έξω από τα όρια που επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος. Ουσιαστικά υπέδειξε στους βουλευτές τι να κάνουνε» σχολιάστηκε κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση ο κ. Στουρνάρας αντί να κινηθεί, ως εκ της θέσεώς του, σε μια λογική κατευνασμού της ελληνικής τραπεζικής αγοράς προφυλάσσοντας και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. Αντιθέτως «Κινείται σαν να είναι ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο…Ίσως δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα πως δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών ή μπορεί να έχει θολώσει η σκέψη του επειδή υπάρχουν και δημοσιεύματα περί δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού στα οποία ο κ.Στουρνάρας αναφέρουν πως ίσως να έχει κάποιο λόγο. Μπορεί να έχουν θολώσει οι σκέψεις του» ήτα το καυστικό σχόλιο στην Κουμουνδούρου.

Τυχοδιωκτικές τακτικές και επιλεκτική αναπαραγωγή δημοσιεύματων

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ εντάσσουν στο εν εξελίξει σχέδιο πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκράτησης για την εξεύρεση 180 βουλευτών συνολικά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Όμως αυτές οι «τυχοδιωκτικές τακτικές», «αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι» απλά προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στην οικονομία και εν τέλει, όπως εκτιμούν, δεν πρόκειται να διατηρήσει την κυβέρνηση στην εξουσία.

Τέλος, σχολιάστηκαν και τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, τα οποία όπως τονίστηκε από τον κ.Σκουρλέτη «αναπαράγονται επιλεκτικά από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Όμως, όπως υποστήριξε, η εικόνα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό είναι διαφορετική. «Υπάρχουν αναφορές στην προσπάθεια του Α.Σαμαρά να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, αναφορές για μια άνευ προηγουμένου καταφυγή της κυβέρνησης στην κινδυνολογία».

Με αφορμή μάλιστα και τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τονίστηκε πως υπάρχουν δημοσιεύματα, ή τηλεγραφήματα όπως του AP τα οποία τονίζουν πως η οι ευρωπαίοι αλλά και άλλοι αξιωματούχοι σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να απέχουν από παρεμβάσεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Ειδικότερα δε για τον κ.Μοσκοβισί, στην Κουμουνδούρου σπεύδουν να παραπέμψουν και στα αποδοκιμαστικά σχόλια ευρωβουλευτών της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών και πάλι για τις δηλώσεις Μοσκοβισί.

Δημοφιλή