Tickityflippinboo: Μόδα,πόλη και μουσική online

Tickityflippinboo: Μόδα,πόλη και μουσική online
ΚΟΚΟΡΟΣΚΟΥ

Με ένα όνομα που θυμίζει γλωσσοδέτη, με αγάπη για τη μόδα και διάθεση να δείξουν στον κόσμο όλα όσα έχει να προσφέρει η Aθηνά, η Μαρίνα Λιοφάγου και η Λώρη Μοσχοβάκη φωτογραφίζουν, γράφουν, τραγουδούν, μα πάνω από όλα λένε ότι όλα είναι tickityflippinboo!

Τι είναι το tickityflippinboo;

To tickityflippinboo είναι ενα online περιοδικo, ένας διαδικτυακός χώρος που αντικατοπτρίζει τη διάθεσή μας. Όταν το ξεκινήσαμε και εμείς οι ίδιες δεν ξέραμε ακριβώς την ταυτότητα του αλλά σιγά σιγά, μέσα από δημιουργικές δουλειές βρήκαμε την κατεύθυνση που θέλαμε να του δώσουμε, χωρίς αυτή να είναι αυστηρή.

Στιγμιότυπο από editorial μόδας

Πώς ξεκινήσατε;

To tickityflippinboo ξεκίνησε το 2011. Η ιδέα γεννήθηκε μία μέρα, εκεί που πίναμε το μεσημερινό μας καφέ και σκεφτόμασταν να κάνουμε ένα blog όπου θα μπορούσαμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες που τραβάμε οι ίδιες, από πράγματα που μας αρέσουν. Μπορεί ξεκίνησε ως μία απλή, χαλαρή ιδέα, αλλά πλέον το αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Για εμάς είναι ένα online περιοδικό στο οποίο αφιερώνουμε πολλή διάθεση και ενέργεια, πολλές ώρες για να βρούμε ιδέες και τίποτα δεν θυμίζει την αρχική σκέψη που είχαμε για το tickityflippinboo. Εκτός από το παράξενο αυτό όνομα!

Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτό το όνομα;

Λώρη: Το δύσκολο αυτό όνομα προέκυψε από την αγγλική σειρά «Skins» με την οποία είχα πάθει εμμονή όσο σπούδαζα στο Λονδίνο. Σε ένα από τα πολύ αγαπημένα μου επεισόδια μια από τις πρωταγωνίστριες αναφερόμενη στη σχέση της λέει: «Everything is perfect. Everything’s just tickyflippinboo». Είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται στην αγγλική αργκό και σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια, όλα είναι φανταστικά. Μου άρεσε πολύ αυτή η φράση και όταν γεννήθηκε η ιδέα του site, δεν έπεσε καμία άλλη πρόταση για όνομα στο τραπέζι. Ήταν μονόδρομος για εμάς και απλά αποφασίσαμε να το βαφτίσουμε έτσι, ακόμα κι αν ειναι μία λέξη γλωσσοδέτης!

Στιγμιότυπο από editorial μόδας

Τι θα βρει κανείς στο site σας;

Στο tickityflippinboo ανεβάζουμε ιστορίες μουσικής, τέχνης, ταξιδεύουμε σε μέρη, συστήνουμε ανθρώπους που θεωρούμε ενδιαφέροντες και παρουσιάζουμε editorial μόδας που σκαρώνουμε μόνες μας στους δρόμους της πόλης.

Στιγμιότυπο από editorial μόδας

Ποια είναι η σχέση μας με τη μόδα;

Η σχέση μας με τη μόδα είναι καθημερινή, προσωπική, παρατηρητική και πειραματική. Παρακολουθούμε τη μόδα αλλά δεν ταυτιζόμαστε με αυτή ακολουθώντας τις τάσεις και τα must της κάθε σεζόν. Εμπνεόμαστε καθημερινά από αυτή αλλά σε πιο προσωπικό επίπεδο, βασισμένες πάντα στην αισθητική μας και σε αυτό που θεωρούμε πως έχει ωραίο αποτέλεσμα στο μάτι. Φυσικά επειδή μιλάμε για αισθητική και αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό δεν περιμένουμε πως είναι κάτι που αρέσει σε όλους. Γενικά αποφεύγουμε τα κλισέ και αυτά που είναι ή δεν είναι της μόδας. Θεωρούμε ότι κάτι είναι ωραίο ανάλογα με τον τρόπο που συνδυάζεται, φοριέται και υποστηρίζεται από κάθε άνθρωπο και αυτό είναι που εκφράζει το tickityflippinboo.