H Παραμονή Χριστουγέννων πλησιάζει και έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε τι θα κάνετε το βράδυ. Εάν φέτος ψάχνετε τρόπο να «περιποιηθείτε» τον εαυτό σας λίγο παραπάνω και να δειπνήσετε κάπου ιδιαίτερα, η HuffPost Greece σας παρουσιάζει μερικά από τα πιο γευστικά μενού σε γνωστά ξενοδοχεία της πόλης.
Στο καλαίσθητο και ζεστό περιβάλλον του Avenue Bistro, μπορείτε να απολαύσετε ένα εορταστικό μενού 6 πιάτων με την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης σεφ Michel Roux, συντροφιά με καλή μουσική. Η τιμή του μενού είναι 75 ευρώ κατά άτομο.
Amuse Bouche
Σαμπάνια Michel Roux με πατέ από συκωτάκια πουλερικών, κράνμπερι, μπριός
Μους καπνιστού σολομού, ταλιατέλες από πίκλα αγγουριού, σάλτσα «beurre blanc» με χαβιάρι και λάιμ
Τερίνα από κοτόπουλο και πάπια, ζελέ από κρασί Sauternes, κρέμα εστραγκόν, σάλτσα από κάπαρη και κρουτόν
Ρολό πεσκανδρίτσας με πανσέτα, λαχανικά αρωματισμένα με τζίντζερ, πουρέ από γίγαντες, σέλινο, σάλτσα κρέατος
Ψητή χήνα με σελινόριζα, καραμελωμένο πορτοκάλι, σπανάκι, κρουτόν σάλτσα από δαμάσκηνα και κονιάκ Αρμανιάκ
Μανιτάρια και Kirsch σορμπέ
Επιλογή από Γαλλικά τυριά με σέλερυ και και βερύκοκα
Μπαμπάς με ρούμι και κρέμα Σαντιγύ
Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει δύο επιλογές σχετικά με την Παραμονή των Χριστουγέννων.
GB ROOF GARDEN
Η τιμή κατά άτομο είναι 185 ευρώ και περιλαμβάνει μισό μπουκάλι κρασί.
Καρπάτσιο τόνου με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι
Σούπα από τοπιναμπούρ με χτένια και λάδι τρούφας
Ριζότο με φουά γκρα και πράσινο μήλο
Σορμπέ με πορτοκάλι και σαφράν
Φιλέτο μόσχου με πράσινα σπαράγγια και ραγού μανιταριών ή παραδοασική γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρι και ψητές γλυκοπατάτες
Mont-Blanc με κάστανο, κρέμα μασκαρπόνε, κομπότ ρόδι με βατόμουρο και παγωτό καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος
Καφές ή Τσάι
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές
ROYAL ROOM
Εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς ένα γεύμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με πιάνο κιθάρα, βιολί και φωνή. Η τιμή κατά άτομο είναι 140 ευρώ και περιλαμβάνει μισό μπουκάλι κρασί.
Μπισκ αστακού, γαρίδας και καραβίδας με κρουτόν φουά γκρα και ανθό αλατιού
Χριστόψαρο με τρυφερά πιράσα, δαμάσκηνα και οστρακοειδή με λεμόνι κονφί
Σορμπέ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρι, αυθεντικό γκρέιβι και κράνμπερι ή Τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο με τρούφα και γλάσο Βουργουνδίας
Κορμός αμυγδάλου με σοκολάτα γάλακτος και μαρμελάδα με αχλάδι, μύρτιλλα και κανέλα
Καφές ή Τσάι
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές
Στο εστιατόριο New Taste το μενού που έχει ετοιμάσει ο Σεφ Steven Frost είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια μιας και προσφέρει επιλογές και για παιδιά. Η τιμή κατά άτομο είναι 80 ευρώ.
Ταρτάρ από χτένια με λαχανικά τουρσί & λάδι κόλιανδρου
Τραγανιστά panko shrimps με κρεμώση σάλτσα από πιπεριά τσίλι
Ψίχα αστακού με αρωματισμένο γιαούρτι σε ψωμάκια
Tacos με παϊδάκια μπρεζέ
Σαλάτα με baby σπανάκι, αποξηραμένα κόκκινα μούρα, μανταρίνι, κατσικίσιο τυρί & ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Κυρίως πιάτα
Ριζότο με τομάτα, manchego & jamon Iberico ή Γαλοπούλα ψητή με παραδοσιακά συνοδευτικά ή Γλώσσα με πράσα μπρεζέ & σάλτσα αστακού ή Παπαρδέλες με κολοκύθα, ραντίτσιο & amaretti crumble
Συνοδεύονται είτε από πουρέ πατάτας με τρούφα, είτε από πατάτες ψητές με φασκόμηλο είτε από λαχανικά γλασαρισμένα με μέλι είτε από σπανάκι βουτύρου
Επιλογές για τα παιδιά:
Σνίτσελ γαλοπούλας με πατάτες τηγανιτές ή με ζυμαρικά και σάλτσα ντομάτας
Επιδόρπια:
Πάβλοβα με μούρα & κρέμα μασκαρπόνε
Καφές & Mignardises
Macaron
Το Margi υπόσχεται μία μαγική νύχτα με αγαπημένους φίλους στο Baku Restaurant του ξενοδοχείου. Η τιμή κατά άτομο είναι 79 ευρώ.
Καπουτσίνο κολοκύθας
Ρολό μελιτζάνας γεμιστό με ραγού από μοσχαράκι γάλακτος πάνω σε τερίνα πατάτας
Λιγκουίνι καλαμαριού με χτένια, chorizo και φρέσκα μυρωδικά
Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ καρότου, σπανάκι sauté και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ
Εκμέκ με σιροπιαστό τσουρέκι και κρέμα βανίλιας
Το επίσημο δείπνο της Παραμονής Χριστουγέννων προσφέρει ένα μενού έξι πιάτων στο Galaxy Restaurant, κοστίζει 120 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνι Mumm, δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδο στο πάρτι του Galaxy Bar.
Amuse Bouche με γαρίδα και μπρικ
Τρίο σολομού
Κρέμα σελινόριζας με φιλέτο Ibérico
Σορμπέ Limoncello
Μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής με πουρέ Περουβιανής πατάτας
Μους μαύρης σοκολάτας σε dacquoise μούρων
Καφές και Mignardises
Με 50 ευρώ το άτομο, το μενού από τον Σεφ Δημήτρη Κουράμπαμπα του Athens Gate Hotel για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν έχει άρωμα Ελλάδας.
Βελουτέ σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με τζίντζερ
Σαλάτα ρόκα με ρόδι, απάκι Κρήτης και παλαιωμένο βαλσάμικο
Φιλέτο γαλοπούλας μαγειρεμένο σε κενό αέρος, με πουρέ σελινόριζας
παραδοσιακό αμυγδαλωτό