O διάσημος σχεδιαστής μόδας Αzzedine Alaia απόψε στο Μέγαρο Μουσικής

O διάσημος σχεδιαστής μόδας Αzzedine Alaia απόψε στο Μέγαρο Μουσικής
gilles bensimon

Ο Azzedine Alaia, ο σχεδιαστής-σύμβολο, ο θρύλος της μόδας που οι λάτρεις της μόδας όλου του κόσμου λάτρεψαν για τα υπερεφαρμοστά φορέματά του, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Megaron Plus, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου. Ο γαλλοτυνήσιος δημιουργός που έχει ντύσει αστέρες της παγκόσμιας σκηνής, από την Γκρέτα Γκάρμπο και την Τζέσσυ Νόρμαν ως την Γκρέις Τζόουνς και τη Lady Gaga, πρώτες κυρίες όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Κάρλα Μπρούνι, και έχει σχεδιάσει κοστούμια για παραστάσεις όπερας όπως «Οι γάμοι του Φίγκαρο» με τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, θα συνομιλήσει με τον λογοτέχνη, εικαστικό και Καθηγητή Φιλοσοφίας της Τέχνης Δημοσθένη Δαββέτα με θέμα «Κρίση και δημιουργία».

Οι δύο συνομιλητές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα ζητήματα της μόδας, της κρίσης και της δημιουργίας και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Η κρίση, εκτός από τις οδυνηρές της συνέπειες, μήπως μπορεί να γίνει αφετηρία για αυτογνωσιακή πορεία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο; Και η μόδα πώς μπορεί να συμβάλει σε κάτι τέτοιο; Ειδικότερα, σε ποια κοινωνικά, ιστορικά και αισθητικά θεμέλια στηρίζεται η μόδα του Αζεντίν Αλαϊά;

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17:30.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η σύνδεση θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου.

Δημοφιλή