Ακύρωση προβολής του «The Interview» λόγω απειλών χάκερ-προειδοποιήσεις από το FBI

Χαμός για το «The Interview»
A banner for
A banner for
ASSOCIATED PRESS

Την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή του «The Interview», λόγω απειλών χάκερ και απόφασης πολλών αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία, ανακοίνωσε η Sony Pictures.

«Υπό το φως αυτής της απόφασης από την πλειοψηφία των αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία "The Interview," έχουμε αποφασίσει να μην προχωρήσουμε με την προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Sony Pictures.

Το μεγάλο αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο εκφράζει επίσης τη «βαθιά θλίψη του για αυτή την ξεδιάντροπη προσπάθεια να κατασταλεί η διανομή της ταινίας, καθώς και στη διαδικασία να γίνει ζημιά στην εταιρεία».

Η ταινία είναι μια παρωδία φανταστικού σεναρίου όπου η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δυο δημοσιογράφους οι οποίοι με το πρόσχημα της συνέντευξης μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Προειδοποίηση από το FBI

Το FBI δημοσιοποίησε την Τρίτη μια προειδοποίηση προς τα κέντρα θεάματος όπως οι κινηματογράφοι τα θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα studio της εταιρείας Sony Pictures Entertainment ότι εξ αιτίας της ταινίας «The Interview» θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Reuters, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας «θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

H Bόρεια Κορέα πίσω από την κυβερνοεπίθεση;

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της Sony.

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών », δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή