Απόπειρα χρηματισμού του κατήγγειλε ο Παύλος Χαϊκάλης

Απόπειρα χρηματισμού του κατήγγειλε ο Παύλος Χαϊκάλης
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

Απόπειρα χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Χαϊκάλης, με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στην εκπομπή, ανέφερε ότι έχει δώσει τα στοιχεία για την υπόθεση στον εισαγγελέα εδώ και ημέρες, κάνοντας λόγο για οπτικό και ακουστικό υλικό.

Όπως είπε, το άτομο που προέβη στην απόπειρα δεν είναι γνωστό με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, αλλά «σε οικονομικούς κύκλους ναι είναι γνωστός».

To συνολικό ποσό που προσφέρθηκε, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ανέρχεται στα 2-3 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, υποστήριξε πως του πρόσφεραν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του τραπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες.

Επίσης πρόσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του, Λάκη Λαζόπουλο. Από πλευράς του, ο κ. Λαζόπουλος στον ίδιο σταθμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ότι ο δωροδοκών έχει σχέση με κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει στις 13.00 έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Οι μάσκες των κυβερνώντων πέφτουν, θα κλείσουν αυλαία σε λίγο», δήλωσε στη HuffPost Greece η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, σχετικά με τις καταγγελίες.

Η κα Ξουλίδου δήλωσε στη HuffPost Greece ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έχει δώσει πέντε καταθέσεις σε πέντε διαφορετικούς συμβολαιογράφους, για διαφορετικά θέματα, όχι μόνο για χρηματισμό- ωστόσο ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι «θα σκάσει τέτοια βόμβα».

Παράλληλα, τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν δώσει ο κ. Χαϊκάλης και ο κ. Καμμένος είναι υπεραρκετά για να δείξουν ποιο είναι το επίμαχο πρόσωπο, το οποίο προέβη στην εν λόγω απόπειρα χρηματισμού.

Aπό πλευράς του, ο Τέρενς Κουΐκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη HuffPost Greece, τόνισε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έχει καταθέσει και το όνομα του ανθρώπου που προσπάθησε να τον χρηματίσει. Ο κ. Χαικάλης έδωσε 2 καταθέσεις στον εισαγγελέα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, στον οποίο παρέδωσε και δύο τεκμήρια, ένα βίντεο και ένα ηχητικό.

Στη συνέχεια με εντολή των εισαγγελέων Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου έδωσε και συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια, όπου αποκάλυψε και το όνομα αυτού που πήγε να τον χρηματήσει.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ,, επικαλούμενος δικαστικές πηγές, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών ως προς την ταυτότητα του ατόμου που φέρεται να προσπάθησε να χρηματίσει τον βουλευτή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Χαϊκάλης προσήλθε προ 10ημερου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε εγγράφως απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Με δήλωση της στη HuffPost Greece, η Ραχήλ Μακρή υποστηρίζει ότι η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού που καταγγέλλει ο Παύλος Χαϊκάλης είναι σκηνοθετημένη.

Τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «δραματική τροπή σε αυτή την υπόθεση των πιέσεων, που τελικά δεν είναι απλώς πιέσεις. Είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών για να επηρεαστούν στην ψηφοφορία».

«Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε και τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Σοβαρή χαρακτήρισε την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο ζήτησε υπομονή για να εξεταστούν τα στοιχεία και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο για «άθλιες παραστάσεις» που στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Μετά τις "καταγγελίες" για ...κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε ο κ. Χαϊκάλης», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζήτησε για λόγους δημόσιου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. «Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας» συνέχισε, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», είπε συγκεκριμένα η κ. Βούλτεψη.

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».

Δημοφιλή