Από το Μουσείο Μπενάκη μέχρι την Τεχνόπολη: 4 μέρη για εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δώρα
Getty Images/Flickr RF

Σε περίπτωση που ψάχνετε τα δώρα σας λίγο παραπάνω εκτός από τα μπαζάρ υπάρχουν πάντα και διαφορετικές προτάσεις :από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το Μουσείο Μπενάκη υπάρχουν ένα σωρό επιλογές για εσάς που θέλετε δώρα που να ξεχωρίζουν.

Μέγαρο Μουσικής, M Shop

Όσοι αναζητούν κομψές και καλαίσθητες προτάσεις για δώρα, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τον φιλόξενο χώρο του, το M Shop, το Κατάστημα του Μεγάρου, στο Φουαγιέ της Εισόδου. Εκεί μπορεί να βρει κανείς εκτός από ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, δίσκους, κοσμήματα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα, όπως και το πρώτο ημερολόγιο που εκδίδει το Μέγαρο για τη νέα χρονιά, το οποίο αποτελεί πολύτιμο οδηγό για την «κλασική» μουσική ορολογία και αποτελεί ένα πρωτότυπο δώρο για όσους ξεκινούν το προσωπικό τους ταξίδι στην ιστορία της μουσικής και για όσους δεν σταματούν να ταξιδεύουν.

Τεχνόπολη- Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στο «The Christmas Factory» στην Τεχνόπολη προσφέρει πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες αγορές. Εκεί θα βρείτε περισσότερα από 600 διαφορετικά προϊόντα, όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, φωτογραφίες, γούρια, press papier, πολλά χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι (κηροπήγια, βάζα, ορθοστάτες, door stop, σουβέρ, sous plat, κανάτες, κούπες) αλλά και πολλά t-shirts με διαφορετικά prints. Παιχνίδια, όπως παζλ και σβούρες, λούτρινα αρκουδάκια, είδη γραφής και ζωγραφικής, αξεσουάρ όπως κονκάρδες, βραχιόλια-μενταγιόν και μπρελόκ, τσάντες, σακίδια, βιβλία, πολλά είδη που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας, και μια σειρά λουριών για τους τετράποδους φίλους σας!

Όλα τα αντικείμενα που διατίθενται στο Πωλητήριο συνδέονται με την ιστορία και την αισθητική αυτού του τόσο αναγνωρίσιμου τοπωνυμίου της Αθήνας, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μουσείο Μπενάκη

Στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη μπορεί να βρείτε χριστουγεννιάτικα δώρα για συγγενείς και φίλους. Γούρια για τη νέα χρονιά, ευχετήριες κάρτες και νέα αντικείμενα Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και αντικείμενα best-sellers, είναι όλα διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη, αλλά και στο νέο e-shop του Μουσείου.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση για τα φετινά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Ένα κουτί Φιλίας, όπου αγοράζοντας με 50 ευρώ, 4 ανοιχτά εισιτήρια ζώνης Α με 5ετή ισχύ κερδίζετε ειδικές προνομιακές τιμές για κάθε νέα αγορά, εξαργύρωση πόντων, δικαίωμα προκράτησης θέσης, συμμετοχή σε πρόβες και backstage tours, αγορά εισιτηρίων για τρίτους, συμμετοχή σε εργαστήρια/ ξεναγήσεις/ ταξίδια και εκπτώσεις και προσφορές.