ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2014 11:12 EET

Βρήκαν νεκροταφείο με ένα εκατομμύριο μούμιες

Ένα τεράστιο νεκροταφείο ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών Αμερικανοί επιστήμονες στην Αίγυπτο.

Οι αρχαιολόγοι του Brigham Young University στο Provo, Utah, υπολογίζουν ότι στο κοιμητήριο υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύρια μούμιες.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα οι μούμιες χρονολογούνται μεταξύ 1ου αιώνα και 7ου αιώνα μ.Χ., όταν η Αίγυπτος ήταν ελεγχόμενη από τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι μούμιες δεν ανήκουν στην αιγυπτιακή ελίτ, αλλά σε φτωχούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην περιοχή του νεκροταφείου υπήρχε και μία μικρή πυραμίδα η οποία ανεγέρθηκε πριν γίνει η ταφή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Kerry Muhlestein, το νεκροταφείο της Αιγύπτου έχει ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους εδώ και τρίαντα χρόνια και, μέχρι τώρα, έχουν ανακαλυφθεί 1.700 ταφές.

Μία από τις μούμιες είχε ύψος 2,1 μέτρα ενώ οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα κοριτσάκι, το οποίο είχε θαφτεί έχοντας δίπλα του παιχνίδια και φορώντας βραχιόλια.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Million Mummy Discovery Disputed In Egypt) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA"