Πότε και για ποιούς λόγους έγινε η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσία του φερόμενου μεσάζοντα

Πότε και για ποιούς λόγους έγινε η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσία του φερόμενου μεσάζοντα

" data-caption="

" data-credit="Eurokinissi">

Η συνάντηση αντιπροσωπειών Ανεξαρτήτων Ελλήνων- ΣΥΡΙΖΑ, είχε γίνει στις 22 Μαρτίου 2013 παρουσία του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα. Τότε, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Κύπρο η οποία έμπαινε επίσης σε «τροχιά μνημονίων».

Στη συνάντηση φέρεται να παραβρέθηκε- από πλευράς ΑΝΕΛ- και το πρώσωπο το οποίο όπως ισχυρίζεται τώρα ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος αυτό που φωτογραφίζει ο Παύλος Χαϊκάλης ως μεσάζοντα σε υπόθεση χρηματισμού του.

Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, συμφωνήθηκε καταρχήν η συνεργασία των δυο κομμάτων με κοινό στόχο κληθεί διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος στο Κοινοβούλιο και να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ περί οικονομικής βοήθειας που ζητήθηκε από την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρω και τον ισχυηρισμό ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.

Επίσης οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει με αντικείμενο τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης και με αφορμή με την υπόθεση της Κύπρου προσανατολίζονταν στη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος είχαν υποστηρίξει σε αυτή τη συνάντηση πως η στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Δημοφιλή