ΔΙΕΘΝΕΣ
20/12/2014 14:02 EET | Updated 20/12/2014 15:40 EET

Πούτιν: Κανείς δεν θα καταφέρει να εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία

ASSOCIATED PRESS
Russian President Vladimir Putin speaks during his annual news conference in Moscow, Russia, Thursday, Dec. 18, 2014. The Russian economy will rebound and the ruble will stabilize, Russian President Vladimir Putin said Thursday at his annual press conference, he also said Ukraine must remain one political entity, voicing hope that the crisis could be solved through peace talks. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε ότι καμία χώρα δεν θα καταφέρει να εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία, λέγοντας πως είναι έτοιμος να «περάσει δυσκολίες» προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, η οποία επλήγη από κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

«Προφανώς, κανείς δεν θα καταφέρει να μας εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία. Κανείς δεν το κατάφερε ποτέ και κανείς ποτέ δεν θα το καταφέρει» ανέφερε ο Πούτιν σε ομιλία με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζοντας πως παρόμοιες προσπάθειες εναντίον της Ρωσίας έγιναν πολλές φορές στην Ιστορία, ο Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα οφείλει «να είναι έτοιμη να περάσει ορισμένες δυσκολίες και να δίνει πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας».

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Δύση είχε ανακοινώσει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, με τις ΗΠΑ να απαγορεύουν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία την Άνοιξη.

Ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του 20 ρώσων αξιωματούχων και ουκρανών αυτονομιστών, θέτοντας επίσης στο στόχαστρο τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και φαίνεται μερικές φορές [σ.σ. πως αυτό συμβαίνει] λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε» είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε επίσης πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακρίβωσαν τα στοιχεία 230 ξένων πρακτόρων στη διάρκεια του χρόνου και ματαίωσαν οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post