ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 12:03 EET | Updated 20/12/2014 15:35 EET

Βενιζέλος: Προτείνει συμφωνία εθνικής σύνεσης

Anadolu Agency via Getty Images
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 11: German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier (not seen) and Greek Foreign Minister Evangelo Venizelos hold a press conference before their meeting at Germany's Foreign Ministry building in Berlin, Germany on December 11, 2014. (Photo by Ayhan Simsek/Anadolu Agency/Getty Images)

«Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης, αν η εθνική συναίνεση είναι αδύνατη» λέει σε άρθρο του στη Real News ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επαναφέρει την πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και συγκρότηση εθνικής Ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Μια πρόταση που δεδομένων των εντάσεων του πολιτκού σκηνικού, έχει ελάχιστες πιθανότητες αποδοχής. Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να μιλήσει για ορισμό ημερομηνίας εκλογών.

Δήλωσε ότι είναι μεγάλο εθνικό επίτευγμα ότι το Eurogroup και η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή ψήφισαν την παράταση τοπυ προγράμματος για 2 μήνες και το πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

O κ. Βενιζέλος έθεσε 4 ερωτήματα: Εάν η χώρα θέλει να γυρίσει σελίδα με την προληπτική πιστωτική γραμμή, να παραμείνει ασφαλής και αυτόματη η σχέση των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ, να μετατραπεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016 σε πρόγραμμα προληπτικού χαρακτήρα και να αξιοποιηθεί η δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω μείωση του χρέους, ή περιπέτειες με επικίνδυνα αποτελέσματα.