Karavan: Η ελληνική μόδα στα καλύτερά της

Karavan: Η ελληνική μόδα στα καλύτερά της
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Mαριλού Κατσώνη, designer και δημιουργός των ρούχων Karavan, μας δείχνει με τη δουλειά της ότι η ελληνική μόδα είναι παρούσα, αρκεί να έχεις όραμα και υπομονή...

Πώς ξεκίνησε το Karavan;

Έχοντας ήδη δουλέψει για δέκα χρόνια ως στιλίστρια και έχοντας σπουδάσει γραφίστικη, σχέδιο μόδας και πατρόν, κάποια στιγμή είχα αρχίσει να νιώθω ότι η καθημερινότητα με είχε κουράσει. Σκέφτηκα ότι το μόνο που θα μπορούσε να με κάνει χαρούμενη και να μου δίνει κίνητρο για να σηκώνομαι από το κρεβάτι μου κάθε μέρα θα ήταν να δημιουργώ ρούχα. Οκτώ μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2013, τα Karavan έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά και συστήθηκαν στον κόσμο.

Πώς θα χαρακτηρίζες το ύφος των ρούχων σας;

Δεν μου αρέσει να προσκολλώμαι σε ένα στιλ, οπότε κάθε σεζόν κάποιο άλλο στοιχείο είναι και πιο έντονο στα Karavan. Άλλοτε είναι πιο θηλυκά, μερικές φορές πιο ρομαντικά και άλλες λίγο πιο ποπ. Η λίστα με τα διαφορετικά στοιχεία είναι ατελείωτη.

Ποιο θεωρείς είναι το σήμα κατατεθέν σας;

Θα έλεγα με βεβαιότητα ότι το μπουστάκι είναι αυτό που μας καθιέρωσε στην αρχή, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι πολύ χαρακτηριστικά τα μήκη των ρούχων μας και τα εμπριμέ μας υφάσματα.

Από που αντλείς έμπνευση;

Από τους ανθρώπους που μου αρέσουν και βρίσκω ενδιαφέροντες. Αυτούς μου αρέσει να παρατηρώ. Και φυσικά από τη μουσική.

Τι υλικά χρησιμοποιείς;

Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιώ είναι υφάσματα, κλωστές και πολλή υπομονή. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο των υφασμάτων, αλλά ό,τι μας αρέσει τις χρησιμοποιούμε. Και η υπομονή μας είναι ανεξάντλητη!

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου λείπει από την ελληνική μόδα;

Υπάρχουνε πολλά αξιόλογα brands στην ελληνική μόδα όπως και σχεδιαστές. Σε γενικές γραμμές, όμως, λείπει η φαντασία.

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη γυναικεία ντουλάπα;

Δεν πιστεύω σε «μικρά μαύρα φορέματα» και στο ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν «ένα καλό τζιν». Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό στιλ, το οποίο τον εκφράζει.

Ποιο θα ήταν ένα ιδανικό outfit για ένα πρώτο ραντεβού;

Σε ένα ιδανικό πρώτο ραντεβού, τα ρούχα παίζουν μικρή σημασία, δεν νομίζεις;

Περισσότερες πληροφορίες για τα ρούχα Karavan εδώ.