Ο Κουβέλης είχε συμφωνήσει τον Αύγουστο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Κουβέλης είχε συμφωνήσει τον Αύγουστο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
sooc

Μια άγνωστη ιστορία, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Έθνος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Αύγουστο, μετά την κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, η συγκυβέρνηση είχε προσεγγίσει τον Φώτη Κουβέλη και του πρότεινε να είναι ο ίδιος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μέσα στο καλοκαίρι, ενώ διάχυτη ήταν η βεβαιότητα στην συγκυβέρνηση ότι η συμφωνία θα «κλειδώσει»! Η κομβική συνάντηση του Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε σε σπίτι των βορείων προαστίων και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Ανδρέας Παπαδόπουλος, με την έγκριση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ αλλά και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Τότε οι συζητήσεις είχαν γίνει σε πολύ καλό κλίμα. Και οι δύο πλευρές έδειχναν θετικές έτσι ώστε να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση.

Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να είχε πει χαρακτηριστικά εκείνες τις μέρες ότι «υπάρχει ενδιαφέρον, αν η πρόταση είναι σοβαρή». Όπως τονίζεται μάλιστα στο ίδιο ρεπορτάζ, ο κ. Κουβέλης είχε ουσιαστικά δώσει το «ΟΚ» για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θετικοί μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν και πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Πως χάλασε η συμφωνία την τελευταία στιγμή

Στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, τα οποία συμμετείχαν στις συζητήσεις τον περασμένο Αύγουστο, σημειώνουν ότι ο κ. Κουβέλης είχε συμφωνήσει σε όλα με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Αυτό συνέβη λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από κάποιους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που δεν έβλεπαν θετικά αυτό το σενάριο, αλλά και από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι τελικά η συμφωνία δεν «έκλεισε».

Δημοφιλή