Το πρώτο raw, vegan καφέ έφτασε και στην Ελλάδα

Καφέ «Γη»: Το πρώτο raw, vegan καφέ έφτασε και στην Ελλάδα
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

Έχοντας ως βάση τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τις υπερτροφές, το «Γη» στη Γλυφάδα είναι το πρώτο εναλλακτικό καφέ με vegan raw κουζίνα στην Ελλάδα που προσφέρει αληθινές, υγιεινές και γήινες γεύσεις. Αν είστε λάτρεις της χορτοφαγίας και της ωμοφαγίας το «Γη» θα γίνει στέκι σας. Αν πάλι όχι, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Η Huff Post Greece μίλησε με την υπεύθυνη του καταστήματος, Άννα Χοχλάκη, η οποία μας έλυσε όλες τις απορίες.

Πώς προέκυψε η ιδέα του «Γη»;

Η ιδέα για το «Γη» προέκυψε από την αγάπη για το υγιεινό και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένο φαγητό, αλλά και από την πίστη της στο γεγονός ότι όταν καταναλώνουμε τέτοιας ποιότητας φαγητό, αφενός η σωματική αλλά και η πνευματική μας υγεία είναι καλύτερη αφετέρου η ίδια η Γη δεν υφίσταται όλη αυτήν την πίεση για υπερπαραγωγή προϊόντων.

Πόσο καιρό είστε σε λειτουργία;

Ξεκινήσαμε πολύ δειλά το Μάιο και πλέον ο κόσμος μας έχει γνωρίσει και μας επισκέπτεται.

Τι διαφορετικό μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στο καφέ σας;

Τα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στο «Γη» είναι γλυκά και φαγητό χωρίς λακτόζη, γλουτένη, κατεργασμένη ζάχαρη, αυγά, μαργαρίνες και ζωικά βούτυρα. Έχουμε φρέσκο γάλα αμυγδάλου και κάσιους (αλλά και κανονικό αγελαδινό για όσους επιθυμούν), καταπληκτικό γιαούρτι από κάσιους και σπόρους chia με τραγανή γκρανόλα και την καλύτερη μπάρα του κόσμου με σοκολατένια γεύση που φτιάχνεται με βασιλικούς χουρμάδες, raw αμύγδαλα και κακάο. Ό,τι πρέπει για να γεμίσει κανείς με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά και νόστιμα πράγματα που φτιάχνουμε.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένα raw vegan καφέ;

Η Ελλάδα είναι αυτή που δίδαξε μέσω της Πυθαγόρειας διατροφής αυτή την ιδέα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η Μεσογειακή διατροφή γενικότερα είναι βασισμένη στα φρούτα, τα λαχανικά, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια. Απλώς στο πέρασμα των χρόνων μετά τη βιομηχανική επανάσταση το τραπέζι του φτωχότερου ήθελε να μοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο με το τραπέζι του πλούσιου και το παραδοσιακά Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι γέμισε με κρέας, βιομηχανοποιημένα προϊόντα όπως μακαρόνια, κρέμες, γλυκά, βούτυρα, κ.λ.π. Αν το καλοσκεφθείς οι ανάγκες των μεγαλοβιομηχανιών που κρύβονται πίσω από την τροφή δεν θα επιτρέψουν ποτέ, μέσω της διαφήμισης, να ξαναφάμε ανθρώπινα! Νομίζω ότι η Ελλάδα αλλά και ο περισσότερος κόσμος δεν θα είναι ποτέ έτοιμοι για vegan raw κουζίνα αλλά, η αλήθεια είναι, πως η ίδια η ζωή μας δείχνει ένα τέτοιο δρόμο από αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας όπως ασθένειες, μόλυνση, υπερπαραγωγή, κακό μοίρασμα της τροφής παγκόσμια, αντιβιώσεις στα ζωντανά, ορμόνες, φυτοφάρμακα, υβρίδια, μεταλλαγμένα και πολλά άλλα. Έτσι, ακόμα κι αν φαίνεται πως η Ελλάδα μπορεί να μην είναι έτοιμη για τέτοιο φαγητό, άρα και τρόπο ζωής, αν ανατρέξουμε σε παλιές γνώσεις και σε πραγματικές ανάγκες, θα δούμε ότι όχι απλώς είμαστε έτοιμοι αλλά είμαστε και φτιαγμένοι να κατανάλώνουμε στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του είδους την τροφή.

Τι εναλλακτικά υλικά χρησιμοποιείτε;

Στο γή υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξει κανείς γάλα αμυγδάλου στον καφέ του, μέλι, χουρμάδες, σταφίδες, σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου για τα γλυκαντικά του, βούτυρο αμυγδάλου ή κάσιους (αντί για ζωικά λίπη ή μαργαρίνες), σπόρους chia, κινόα, ξηρούς καρπούς, φαγόπυρο και σπόρους, φύτρα και υπερτροφές.

Γη, Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα