Αυτά τα 5 πράγματα δεν ανήκουν πάνω στο κρεβάτι σας

Αυτά τα 5 πράγματα δεν ανήκουν πάνω στο κρεβάτι σας
Fuse

Ο τέλειος ύπνος δεν είναι απλή υπόθεση και προϋποθέτει να είναι το υπνοδωμάτιο στη σωστή θερμοκρασία, σκοτεινό και ήσυχο, ώστε τίποτε να μην μπορεί να διασπάσει την ηρεμία σας. Υπάρχουν και μερικά πράγματα, όμως, που πρέπει να λείπουν από την κρεβατοκάμαρά σας.

1. Το τηλέφωνό σας

Αφήστε τις δικαιολογίες τύπου χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου και για ξυπνητήρι, δεν έχω σταθερό ή περιμένω ένα επείγον τηλεφώνημα; Η αλήθεια είναι ότι σας αρέσει να ξενυχτάτε με το κινητό ανοιχτό και να χαζεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το τηλέφωνο μπορεί να διακόψει τον ύπνο σας. Ο πιο απλός είναι ότι κάθε φορά που θα χτυπάει μήνυμα ή κάποια υπενθύμιση θα ξυπνάτε. Ακόμα κι αν το έχετε, όμως, στο αθόρυβο, το φως από την οθόνη διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον οργανισμό και δυσκολεύει τη διαδικασία του ύπνου.

2. Η δουλειά

Εκτός και αν το γραφείο σας βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα, το να δουλεύετε στο κρεβάτι σημαίνει ότι έχετε ανοιχτό laptop ή ταμπλέτα που αναφέραμε προηγουμένως ότι διαταράσσει τον ύπνο. Κάνοντας δουλειά στο κρεβάτι, «εκπαιδεύετε» τον εγκέφαλό σας ότι αυτός είναι ένας χώρος εργασίας και όχι ξεκούρασης. Κατά συνέπεια, όταν προσπαθήσετε να χαλαρώσετε δεν θα μπορείτε. Είναι σαν να προσπαθείτε να κοιμηθείτε στο γραφείο σας!

3. Το φαγητό

Το φαγητό στο κρεβάτι μπορεί να ακούγεται απολαυστικό, αλλά το να κοιμάται κανείς πάνω σε ψίχουλα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Για λόγους υγιεινής, το φαγητό πρέπει να απουσιάζει από κρεβάτι, όπως επίσης και το μασούλημα πάνω στα σεντόνια.

4. Τα βιβλία

Μπορεί να σας αρέσει να διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο στο κρεβάτι, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι το διάβασμα δεν είναι τόσο χαλαρωτικό όσο νομίζετε, ειδικά όταν αναβάλλετε τον ύπνο σας για να ξεκινήσετε και το επόμενο κεφάλαιο. Εάν είστε βιβλιοφάγοι, προτιμήστε να διαβάζετε μερικές σελίδες στο σαλόνι πριν μετακινηθείτε στην κρεβατοκάμαρα. Άλλωστε οι ειδικοί τονίζουν ότι η κρεβατοκάμαρα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για δύο σκοπούς. Το σεξ και τον ύπνο!

5. Τα κατοικίδια

Αν θέλετε να δείξετε στον τετράποδο φίλο σας, πόσο πολύ τον αγαπάτε, δεν χρειάζεται να τον ανεβάσετε και πάνω στα σεντόνια σας. Ένα κόκκαλο αρκεί για να του δείξετε πόσο τον νοιάζεστε. Εκτός από λόγους υγιεινής τα συμπαθή ζώα θα σας αναστατώσουν σίγουρα κάθε φορά που αλλάζουν πλευρό και κουνούν την ουρά τους.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 5 Things That Don't Belong In Your Bed που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.