ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/12/2014 09:00 EET | Updated 22/12/2014 09:27 EET

Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης ήταν διατεθειμένος να δεχτεί ανταλλάγματα από το καλοκαίρι

Sooc

Aπό το περασμένο καλοκαίρι ο Παύλος Χαϊκάλης είχε εκμυστηρευτεί στον Γιώργο Αποστολόπουλο πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο, ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή, επενδυτικός σύμβουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος, που έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος, το Σάββατο, στον εισαγγελικό λειτουργό, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων βουλευτής του εκμυστηρεύτηκε σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο κληθείς ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι «προβόκαρε» τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει «το ηθικό χάλι του» και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε «να το σιγουρέψουμε κιόλας» .

Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις «αμφίσημες δηλώσεις» του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Ο κ. Αποστολόπουλος θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής, «φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως» και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο «είναι απορίας άξιο».

Στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι είναι «αυτοαπασχολούμενος» και επομένως ότι δεν έχει εργοδότη και δεν γνωρίζει σε ποιον αναφέρεται ο βουλευτής, που ισχυρίζεται ότι ο Αποστολόπουλος ήταν μεσάζων κάποιου «εργοδότη» , οικονομικού- επιχειρηματικού παράγοντα.

Ο κ. Αποστολόπουλος τέλος χαρακτηρίζει «απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη» τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με «βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις» και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ