Κατεδαφίζουν το σπίτι της τραγωδίας στην Αυστραλία όπου μητέρα δολοφόνησε οκτώ παιδιά

Κατεδαφίζουν το σπίτι της τραγωδίας στην Αυστραλία όπου μητέρα δολοφόνησε οκτώ παιδιά
A
A
ASSOCIATED PRESS

Η μητέρα που κατηγορείται για τον φόνο οκτώ παιδιών στο Κερνς, στη βορειοανατολική Αυστραλία, δεν έχει ακόμη «συνειδητοποιήσει» τη φρίκη του εγκλήματός της , δήλωσε ο δικηγόρος της. Στο μεταξύ το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία πρόκειται να κατεδαφισθεί, σύμφωνα με τα έθιμα των ιθαγενών των νησιών Τόρες απ' όπου κατάγεται και η μητέρα, για να δώσει τη θέση του σ' ένα μνημείο, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η 37χρονη Ράινα Μερσάν Ίνα Θάνταϊ, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη μετά την ανακάλυψη την Παρασκευή των πτωμάτων των παιδιών στην κατοικία τους στη Μανούρα, προάστιο του Κερνς, «αντιμετωπίζει προς το παρόν ό,τι μπορεί», δήλωσε ο Στίβεν

Μακφάρλαν στο τέλος μιας προκαταρκτικής ακρόασης στο δικαστήριο του Κερνς.

Ο δικηγόρος είχε ζητήσει από τη δικαιοσύνη να συγκληθεί ένα δικαστήριο που δικάζει υποθέσεις με κατηγορουμένους πρόσωπα με ψυχική διαταραχή. Το αίτημά του απορρίφθηκε.

Σε βάρος της Ράινα Μερσάν Ίνα Θάνταϊ, η οποία ονομάζεται επίσης Μερσάν Γουαρί, απαγγέλθηκαν την Κυριακή, κατηγορίες για φόνους στο πλαίσιο αυτής της μακάβριας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Είναι ύποπτη ότι σκότωσε επτά από τα παιδιά της, τρία κορίτσια ηλικίας δύο, 11 και 12 ετών καθώς και τέσσερα αγόρια ηλικίας πέντε, έξι, οκτώ και εννέα ετών και μια ανιψιά της 14 ετών.

Η οικογένεια ανήκει στην κοινότητα των ιθαγενών των νήσων του Στενού Τόρες (νήσοι Τόρες Στρέιτ), ενός αυτόχθονα πληθυσμού που κατάγεται από τα νησιά αυτά τα οποία βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας του Κουίνσλαντ.

«Δεν είμαι γιατρός, πιστεύω πως πιθανόν ξέρει τι συνέβη, αλλά χωρίς να καταλαβαίνει αληθινά, δεν συνειδητοποιεί ακόμη κατά τη γνώμη μου», εξήγησε ο Στίβεν Μακφάρλαν.

Υπό κατεδάφιση το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν τα παιδιά

Ο τοπικός Τύπος δημοσιεύει διαφορετικές μαρτυρίες γειτόνων, μερικές από τις οποίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που είχε στραφεί πρόσφατα στη θρησκεία, ενώ άλλες για ολονύκτια πάρτυ με κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Οι ερευνητές αρνούνται να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τον τρόπο που σκοτώθηκαν τα παιδιά: με μαχαίρι και/ή στραγγαλισμό, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης βασιζόμενα σε ανώνυμες πηγές.

Ενώ οι τεχνικοί και η σήμανση εξακολουθούν να ερευνούν την κατοικία όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως το σπίτι είναι πιθανό να κατεδαφισθεί για να δώσει τη θέση του σ' ένα μνημείο, όπως προβλέπεται από τα έθιμα των ιθαγενών.

Η τύχη της κατοικίας στο Κερνς βρίσκεται υπό συζήτηση. Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ συμφώνησε να κατεδαφισθεί εξαιτίας της φρίκης του εγκλήματος που διαπράχθηκε σ' αυτή και σε συμφωνία με τις πολιτιστικές πεποιθήσεις των ιθαγενών, δήλωσε ο βουλευτής του Κουίνσλαντ Γκάβιν Κινγκ.

«Έπειτα από εκτεταμένη διαβούλευση, το σπίτι πίσω μου θα κατεδαφθισθεί», δήλωσε ο Κινγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους σ' ένα χώρο στάθμευσης όπου συνήθιζαν να παίζουν τα παιδιά.

Ο Κινγκ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα συνεννοηθεί με την κοινότητα για τη μορφή που θα πάρει το μνημείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή