Παππάς: Το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί

Παππάς: Το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί
eurokinissi

Τη θέση τους ότι θα καταψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα και στη δεύτερη ψηφοφορία υπογραμμίζουν, με δηλώσεις τους στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς και η βουλευτής των ΑνΕλ Έλενα Κουντουρά, ενώ ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, εκτιμά ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας κλείδωσε, το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί».

Ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες» και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραφε ότι κάποια κίνηση θα έπρεπε να γίνει, διότι ήταν πολύ μακριά από το επιθυμητό όριο, και κλείδωσε το γενικότερο κλίμα ότι η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες».

Ο χτεσινός ελιγμός του κ. Σαμαρά, αναφέρει ο κ. Παππάς, αφορά τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται, προφανώς, κι όχι τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν σαφές ότι οι κεντρικές επιλογές μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη λαϊκή βούληση, άρα προηγείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ο μόνος τρόπος για να βγει ο μαγικός αριθμός των 180, υπογραμμίζει ο κ. Παππάς, είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες αποφάσεις των κομμάτων τους, αλλά το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Χαϊκάλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Υπάρχει μία έντονη δυσοσμία, εμείς αυτά τα γεγονότα τα βλέπουμε με απέχθεια. Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η μία πλευρά απευθύνθηκε στις αρχές και στην εισαγγελία, ενώ η άλλη πλευρά κρυβόταν. Σημειώνω επίσης ότι εμένα, για τα δημοσιεύματα περί κουμπαράδων, με κάλεσαν εντός 24ωρου να καταθέσω... Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Μοναδική λύση είναι οι εκλογές» εκτιμά ο Π. Μουτσινάς

Ο Πάρις Μουτσινάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη δεύτερη ψηφοφορία και προσέθεσε πως μοναδική λύση είναι οι εκλογές. Ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για «ελιγμό Σαμαρά, προκειμένου να ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και σημείωσε: «Στριμωγμένος ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να κάνει έναν αντιπερισπασμό, έναν ελιγμό, για να ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά δημιούργησε πανικό στον ίδιο».

«Δεν πείθει η πρωτοβουλία του πρωθυργού» δηλώνει η Έλ. Κουντουρά

Η βουλευτής των ΑνΕλ Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι «δεν είναι έντιμη και καθαρή η πρόσκληση του πρωθυπουργού, και δεν πείθει» και προσέθεσε:

«Αυτό δεν είναι συναινετικό κλίμα. Θα έπρεπε να έχει γίνει σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών. Αν ήταν ειλικρινές θα έρχονταν το Σάββατο νομοσχέδιο με 139 τροπολογίες; Τακτοποιούν τα πάντα πριν τις εκλογές. Οδηγούν προς τις εκλογές, αν και λένε ότι δεν τις θέλουν. Συνεχίζουν να απαξιώνουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία».

Δημοφιλή