Ντόρα Μπακογιάννη στη HuffPost Greece: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ντόρα Μπακογιάννη στη HuffPost Greece: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Eurokinissi

Κάλεσμα στους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, απευθύνει η βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη μιλώντας στη HuffPost Greece, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές για δύο βασικούς λόγους:

«Στον τάφο του Παύλου Μπακογιάννη γράψαμε ότι «στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης.

Ήταν η βασική άποψη του Παύλου, όταν το κλίμα βαραίνει, όταν το κλίμα γίνεται δυσβάσταχτο και όταν υπάρχει ένας λαός ο οποίος θέλει να εκφραστεί. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί όχι τώρα εκλογές όταν στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όχι τώρα, για δύο τουλάχιστον, πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον, διότι τέλος Φεβρουαρίου η Ελλάδα μένει χωρίς κανένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας και αυτό δεν αντέχεται όταν ο Ελληνικός λαός έχει κάνει πέντε χρόνια θυσίες και δεύτερον γιατί η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που και με δική μας αιτία, άργησε να έρθει που είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί αυτό το χρωστάμε στον ελληνικό λαό και στις νέες γενιές να μην το πάμε το 2021. Η πρόταση του πρωθυπουργού δίνει διέξοδο και στα δύο. Θωρακίζει αφενός τη χώρα, προχωρά την μεταρρύθμιση του Συντάγματος και ταυτόχρονα δίνει και ημερομηνία εκλογών. Είναι θετικό βήμα.»

Αναφερόμενη στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τους καλεί να συνεργαστούν για δεύτερη φορά με τη συγκυβέρνηση, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει οριστικώς τις αποφάσεις του. Γι αυτό και κλείνει τα αυτιά σε οποιαδήποτε συναινετική πρόταση ακούγεται. Γι αυτό η ευθύνη των υπολοίπων είναι ακόμα μεγαλύτερη για την εύρεση των 180, διότι το μικροκομματικό όφελος μπήκε μπροστά από το συμφέρον της χώρας.»

Καλώ τους συναδέλφους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμένα, που θέλουν την Ελλάδα ασφαλή μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και τους συναδέλφους της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι έκαναν το μεγάλο άλμα συμμετέχοντας στην κυβέρνηση την κρίσιμη ώρα, να αναλογιστούν αν μπορούν να σηκώσουν την ευθύνη του οποιουδήποτε κινδύνου μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα αν οδηγηθούμε τώρα σε εκλογές;

Για την θλιβερή όζουσα εικόνα, Χαϊκάλη, Λαζόπουλου και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει, το μόνο πράγμα που έχω να πω είναι ότι η Δικαιοσύνη οφείλει ταχύτατα να βγάλει το πόρισμα της για να προστατέψει το κύρος της πολιτικής αλλά και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης».

Δημοφιλή