Ποιος είναι ο 28χρονος Ρομά που συνελήφθη γιατί ξήλωνε ΑΤΜ

Ποιος είναι ο 28χρονος Ρομά που συνελήφθη γιατί ξήλωνε ΑΤΜ
ΕΛΑΣ

Ηγετικό μέλος της περιβόητης συμμορίας που ξήλωνε με κινηματογραφικό τρόπο ΑΤΜ στην Αθήνα με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ συνελήφθη στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Ρομά, ο οποίος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «βίος και πολιτεία» και κατηγορείται για το… μισό ποινικό κώδικα. Ήταν «πρωταγωνιστής» της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πέρυσι για διαρρήξεις ΑΤΜ, έκανε διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, συμμετείχε σε ληστείες και κατείχε παράνομα όπλα.

Η σύλληψή του έγινε ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση που έστησε η Ασφάλεια την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Κορυδαλλού, μετά από πληροφορία ότι ο καταζητούμενος κάνει… business στην περιοχή. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε ποινή φυλάκισης 15 ετών για την υπόθεση με τα ΑΤΜ. Για τον ίδιο λόγο είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2013 ο «κολλητός» του, ένας 29χρονος Ρομά που ζούσε στο Ζεφύρι. Ο 29χρονος περιγράφεται ως ο αρχηγός της συμμορίας, η οποία συστάθηκε πέρυσι το Μάιο, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο αρχηγός, μαζί με τον 28χρονο που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και ακόμα εννιά άτομα είχαν «σηκώσει» τέσσερα ΑΤΜ και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ξηλώσουν ακόμα τρία. Το πιο εντυπωσιακό χτύπημά το είχαν κάνει στις 13 Αυγούστου 2013 όταν εισέβαλαν με κλεμμένο φορτηγό σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα σπάζοντας την κεντρική τζαμαρία. Έδεσαν με σχοινιά το ΑΤΜ και το τράβηξαν καταφέρνοντας να πάρουν τα 90.710 ευρώ που περιείχε. Ολόκληρο το μηχάνημα, όπως και τα μετρητά, είχαν βρεθεί σε αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιήσει η Αστυνομία σε καταυλισμό στο Ζεφύρι.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η επίθεσή τους σε υποκατάστημα της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό στις 29 Ιουλίου 2013 όταν έσπασαν την κεντρική είσοδο και κατάφεραν να φορτώσουν σε όχημα της ΕΥΔΑΠ το ΑΤΜ που περιείχε 54.000 ευρώ. Δεν είχαν, μάλιστα, κανέναν ενδοιασμό να διαφύγουν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε μετά από μέρες εγκαταλελλειμένο σε περιοχή της δυτικής Αττικής. Σε βάρος όλων των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δημοφιλή