Ποιοι ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη 2η ψηφοφορία

Ποιοι ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη 2η ψηφοφορία
Eurokinissi

Ποιοι ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη 2η ψηφοφορία

Η δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται πως έπεισε ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι (ή και αποφασισμένοι) να αλλάξουν στάση και να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν αμετακίνητοι.. Οι ελπίδες όμως το αποτέλεσμα να δημιουργήσει κλίμα για τους 180 θεωρούνται ελάχιστες, καθώς η δυναμική δεν έχει επί της ουσίας αλλάξει.

Στους 160 που στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία (155 της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρης. Κατερίνα Μάρκου και Χρήστος Αηδόνης), αναμένεται να προστεθούν οι:

- Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς και η Μίκα Ιατρίδη, που είχε αποχωρήσει τον Ιούνιο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και λόγω της διαφωνίας της με τη στάση του κόμματος στην προεδρική εκλογή και η οποία προχώρησε σε αναλυτική δήλωση χθες το βράδυ, επικαλούμενη και τις συνέπειες των πρόωρων εκλογών στην τουριστική οικονομία των Δωδεκανήσων όπου εκλέγεται.

Κοντά στο να ψηφίσουν την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα , είναι και οι Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση, ωστόσο οι πληροφορίες τον φέρουν να σκέπτεται σήμερα να ψηφίσει τον κ.Δήμα, όπως και ο Γιώργος Κασαπίδης.

Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί και πέραν των 166, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ αν και από την κυβέρνηση προσβλέπουν και στην ψήφο του Γιώργου Κασαπίδη, πολλοί τοποθετούν τον ανεξάρτητο βουλευτή στα “παρών”.

Από το “παρών” δεν αναμένεται να μετακινηθούν και οι Βύρων Πολύδωρας και Βασίλης Καπερνάρος.

Από πλευράς της ΔΗΜΑΡ, οι Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας δεν έσπευσαν να επικροτήσουν την κίνηση του πρωθυπουργού, ζητώντας να απευθυνθεί πρόταση συναίνεσης και στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πάντως αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να εξετάζεται.

Δημοφιλή