ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/12/2014 13:13 EET | Updated 25/12/2014 08:59 EET

Οι σημαντικότερες ειδήσεις του 2014 από όλες τις Huffington Post σε όλο τον κόσμο

Από τον Έμπολα, μέχρι την εξαφάνιση της πτήσης MH370 και τους βίαιους αποκεφαλισμούς στη Συρία από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, το 2014 ήταν μία σημαντική χρονιά για τα διεθνή νέα.

Η προσάρτηση της Κριμαίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα στην Ρωσία, ενώ η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 2.000 ανθρώπων.

Μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες ήρθε από τον Καναδά, όπου το πρωί της 22ης Οκτωβρίου, ένας στρατιώτης που φρουρούσε το Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα έπεσε νεκρός από επίθεση ενόπλων, αναδεικνύοντας μία πράξη τρομοκρατίας που έκανε το γύρω του κόσμου.

Ο θάνατος του Nathan Cirillo, ήρθε μία μέρα αφού δύο Καναδοί στρατιώτες χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο ακραίου Ισλαμιστή γεγονός που προκάλεσε διεθνή θλίψη και ήταν τρανή απόδειξη ότι ο Καναδάς είχε πέσει και αυτός θύμα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ρωσία, η Ινδία και τόσες άλλες χώρες στο παρελθόν, θύμα τρομοκρατίας από εξτρεμιστές.

Τραγωδίες βίωσαν και άλλες χώρες το 2014. Τον Απρίλιο, ένα πλοίο ανατράπηκε στη δυτική ακτή της Νότιας Κορέα, αφήνοντας πίσω του 304 νεκρούς. Το περιστατικό αυτό, ακολούθησε μία μεγάλη περίοδος εθνικού πένθους, κατά την οποία οι Νοτιοκορεάτες φορούσαν σε μνήμη των νεκρών, κίτρινες κορδέλες.

Το 2014 ήταν μία χρονιά και πολιτικών ανακατατάξεων, με την Ινδία να έχει τα πρωτεία με τις μεγαλύτερες εκλογές στην ανθρώπινη ιστορία. Στις κάλπες, όμως, πήγαν και οι κάτοικοι του Κεμπέκ, της Ιταλίας και της Σκωτίας, ενώ η Γαλλία έζησε την επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του σκανδαλώδους προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Δεν έλειψαν και οι χαρούμενες στιγμές, με την Γερμανία να κερδίσει το Μουντιάλ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ενώ επέστρεψαν στην Ελλάδα, μία χώρα που πλήττεται οικονομικά από το 2008, όσοι επισκέπτονται τις παραλίες και τα αρχαιολογικά της μνημεία.

Οι συντάκτες όλων των εκδόσεων της Huffington Post παρουσιάζουν τις ιστορίες της χώρας τους που θεωρούν πιο σημαντικές την χρονιά που πέρασε, όπως και μερικές κεντρικές ειδήσεις που έκαναν το 2014 αξέχαστο!

Δείτε σε μορφή timeline μία χρονιά με τα πιο σημαντικά νέα από όλο τον κόσμο