ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/12/2014 05:28 EET | Updated 24/12/2014 08:44 EET

Μητσοτάκης: Θα ψηφίσω παρών αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Σταύρο Δήμα

Sooc

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε στο Mega, ότι θα ψηφίσει «παρών» αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι το ίδιο θα κάνουν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου... Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών" και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο Mega.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Σταύρο Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών». Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα «βέλη» του και κατά των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας πως συγκροτούν μαζί με τη Χρυσή Αυγή προεδρική μειοψηφία και τόνισε πως για να υπάρξει ο αριθμός των 180 βουλευτών θα πρέπει ορισμένοι βουλευτές να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί τον Στάθη Μπούκουρα και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο που πλέον έχουν αποχωρήσει.