ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2014 15:31 EET | Updated 24/12/2014 15:32 EET

Η Sony ανεβάζει το «The Interview» στο Ίντερνετ

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Dec. 22, 2014, file photo, a South Korean army soldier walks near a TV screen showing an advertisement of Sony Picture's

Διαθέσιμη στο Ίντερνετ για ενοικίαση ή αγορά θα είναι από το βράδυ της Τετάρτης η ταινία «The Interview».

Ειδικότερα, η Sony Pictures αποφάσισε να την καταστήσει διαθέσιμη σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Google Play, το YouTube Movies και το δίκτυο του Xbox.

Η Sony Pictures ανακοίνωσε ακόμη ότι η ταινία θα μπορεί να ενοικιαστεί στον ειδικό ιστότοπο της εταιρείας, όπου οι σινεφίλ θα μπορούν να την παρακολουθήσουν σε υψηλή ποιότητα HD (High Definition).

Παράλληλα η Sony Pictures ενημέρωσε ότι αναζητά και άλλες συνεργασίες για την ευρύτερη διανομή της ταινίας, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας ακυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα συστήματα των ηλεκτρονικών της υπολογιστών της. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί για την επίθεση αυτή τη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η υπηρεσία YouTube της Google Inc συμφώνησε να διανείμει την ταινία της Sony Pictures προσφέροντας την προς ενοικίαση από την Πέμπτη.

Η διάθεση της ταινίας μέσω Διαδικτύου ξεκινά μια ημέρα πριν από την προβολή της ταινίας σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ.

Όπως επεσήμανε ο Ντέιβ Λι του BBC, σε πρώτη φάση η διανομή της ταινίας θα λάβει χώρα μόνο στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ