ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/12/2014 06:58 EET | Updated 24/12/2014 06:59 EET

Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΤΕ

ASSOCIATED PRESS
** ARCHIV ** Eine Luftaufnahme vom 7. Okt. 2007 zeigt das Hauptverwaltungsgebaeude des griechischen Telekommunikationsunternehmens OTE in Athen. Nach Informationen der

Υπεγράφη η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ) και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η νέα σύμβαση καθιερώνει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τον κατώτατο να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ (κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), πλήρης απασχόληση) σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Για όσους εργάζονται σήμερα στην ΟΤΕ ΑΕ - τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου - η νέα συλλογική σύμβαση, σύμφωνα με τα βασικά της σημεία, για την επόμενη τριετία:

- Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.

- Διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά και το μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η ένταξη στον ΟΤΕ της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEPLUS, θυγατρικής του ομίλου, με νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της εξυπηρέτησης πελατών στην OTEPLUS θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Εταιρείας.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: «Εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η συμφωνία αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΟΤΕ και την αγορά, συνεχίζει να διασφαλίζει την απασχόληση για τους ανθρώπους μας, ενώ με το νέο μισθολόγιο ενισχύει τους χαμηλά αμειβόμενους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας προς όφελος των πελατών, των μετόχων μας, αλλά και της χώρας».