Σταύρος Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Σταύρος Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής".

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

Τη δήλωση του υποψήφιου πρόεδρου της Δημοκρατίας επικρότησε μέσω twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, η βουλευτής ρτης Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννης, είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ, πώς «αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία».

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα skai.gr, και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Η κ. Μπακογιάννη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρά τους ισχυρισμούς του, στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση» και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πάντως, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Σταύρος Δήμας δεν δέχεται να εκλεγεί με ψήφο της Χρυσής Αυγής, αλλά δέχεται τις ψήφους των δύο πρώην βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Δημοφιλή