Το CNN προτείνει: 6 λόγοι για να πας στην Ελλάδα τον χειμώνα

Το CNN προτείνει: 6 λόγοι για να πας στην Ελλάδα τον χειμώνα
CNN

Τους χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας αναδεικνύει σε ρεπορτάζ του το CNN. Όπως επισημαίνει το αμερικανικό Μέσο Ενημέρωσης, μπορεί η Ελλάδα να είναι πολύ δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός, ωστόσο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν μαγευτικές τοποθεσίες τις οποίες μπορεί να επισκεφτεί κάποιος.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται μάλιστα 6 χειμερινοί προορισμοί, οι οποίοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Πρώτος προορισμός είναι τα Ζαγοροχώρια. «Ένας κρυμμένος θησαυρός στα ορεινά της Ηπείρου» όπως λέει χαρακτηριστικά το CNN. Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει γραφικούς δρόμους, παραδοσιακά γεφύρια και πολλούς ξενώνες.

Από την λίστα δεν λείπει φυσικά η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της βορείου Ελλάδος, στο οποίο κάποιος μπορεί να δει αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία με μεγάλο ενδιαφέρον. «Υπάρχουν επίσης φανταχτερά μπαρ και πολλά εστιατόρια» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης την Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες είναι το Πήλιο. Όπως λέει χαρακτηριστικά το CNN, στην εν λόγω τοποθεσία «υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χιονοδρομικές πίστες με πανοραμική θέα και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας».

Στην συγκεκριμένη λίστα υπάρχει και η Ευρυτανία. Διαθέτει παραδοσιακά χωριά, εντυπωσιακά φαράγγια, πολύ «πράσινο» και αρκετά μοναστήρια.

Αναφορά γίνεται και στη Μάνη. «Στη Μάνη βρίσκονται περισσότερα από 96 παραδοσιακά χωριά, πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες» τονίζει το CNN και συμπληρώνει: «το σκηνικό είναι εντυπωσιακό».

Το ρεπορτάζ κλείνει με αναφορά στη Μονεμβασιά. Στο μέρος που υπάρχουν καλό-διατηρημένα βυζαντινά κάστρα. Βρίσκεται στη Πελοπόννησο και ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να δει παραδοσιακές εκκλησίες και καλντερίμια.

Δημοφιλή